2019. február 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Samsung Galaxy J4+ - néhány csipetnyivel jobb chip kéne bele

A termék megnevezésében levő “plusz” igazából csak annyit jelent, hogy nagyobb a kijelző. De úgy egyébként ez a telefon kábé két éve lett volna menő. De nem is idei termék.

Hirdetés

Bevezető

Eléggé látványosan vergődnek a nagyobb nevek a középkategória alsóbb szegmenseiben, ahol masszívan átvette az uralmat a Xiaomi, a Honor és a Meizu. De még néha egy-két Huawei is becsúszik az értelmezhető kategóriába (P Smart), az LG-nek is küzdős, a Sony már nem is nagyon erőlteti ezt a szegmenset, a Samsungnál viszont még él a hit, hogy a 40-50 ezer forintos környéken van keresnivalójuk. Itt próbál ugyanis valamit nyújtani a J-széria, amiről azért lehet tudni, hogy ha másképp nem is, de az operátori kínálatban bőven van eladás, főleg azért, mert ott pont a fentebb felsorolt konkurencia minimális mértékben van jelen. Ha pedig Átlag Béla besétál egy szolgáltatói boltba, hogy két év hűséggel elvigyen egy cuccot szinte ingyen, akkor hamar eldőlhet, hogy Nokia, Huawei, LG és Samsung közül kell választania, a Samsungot pedig tutira ismeri és bízik benne. Mi speciel pont nem szolgáltatótól, hanem a VIP-Phone-tól kaptuk a tesztkészüléket (ami éppen ezért két SIM-et is kezel).

A megszokott formák
A megszokott formák [+]

És ez a bizalom mondjuk annyiban nem megalapozatlan, hogy minden hiányossága ellenére a J4+ igazából működik, persze akad a menü és hiányoznak olyan funkciók, amiket ezen az árszinten már szinte mindenki ad (két kamera, ujjlenyomat-olvasó), de nem fog látványosan széthullani a szoftver és a hardver sem, plusz ott van a garancia, a terméktámogatás és a kiegészítők széles választéka is érvként, de ha eltávolodunk az operátori kínálattól, akkor a J4+ szinte semmiféle aspektusból nem versenyképes egy tetszőleges Xiaomival (újabban Redmivel), ha azt nézzük, hogy ennyi pénzért a kínaiak mit kínálnak.

Egy kézzel már kicsit nehézkesen kezelhető
Egy kézzel már kicsit nehézkesen kezelhető [+]

Mindezek ellenére sem beszélnék le senkit egy ilyen masináról, ha a helyén kezeljük az igényeket. Egyrészt tényleg 1 forintért lehet elvinni mind a három szolgáltatónál, ami egy igen komoly érv. Másrészt ha nem várunk tőle sokat, csak annyit, hogy az alapvető alkalmazások elfussanak, néha el lehessen lőni egy-két fotót, tudjunk navigálni, közösségi felületeket használni, levelezni és böngészni, arra még ez a három éves (!) chipset is elég lehet, mondjuk a fent felsorolt dolgokat azért egyszerre ne próbáljuk meg üzemeltetni, de egyébként igen, a J4+ ellátja a feladatát, ha nem is lesz a gördülékenység és a sebesség élő szobra. És úgy néz ki, mint bármelyik Samsung, össze van rakva rendesen, szóval van relevanciája, de csak akkor, ha nem nézünk ki a szolgáltatói lehetőségek mögül. A Vodánál például ugyanígy kezdőköltség nélkül a Nokia 3.1, az LG K11, a Huawei P Smart és a Vodafone Smart N9 vihető el, vakok között pedig félszemű a király, ebben a mezőnyben van relevanciája a J4+-nak is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.