Samsung Galaxy A20e - ezzel kéne belépni

A Galaxy A10-nél egy minimális anyagi szinttel feljebb kínál jobb telefont ugyanaz a cég, ugyanabban a termékszériában. A sebességen viszont itt is lehetne faragni.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A Galaxy A20e létezik szimpla SIM-es változatban, viszont hozzánk két nanoSIM-et befogadó DuoS változat került, ami dual-standby módon, microSD-s bővítés mellett is működik, és természetesen az összes hazai LTE sávot ismeri. Internetezés kapcsán felmerül a 802.11b/g/n szabványú, egycsatornás WiFi modem a szokásos extrákkal (Direct, HotSpot), szokásosnál erősebb érzékenységgel. A Bluetooth 5.0-s, az USB pedig 2.0-s, noha egyébként Type-C felületű.

Hirdetés

[+]

A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou és SBAS műholdakat használja a navigációs egység, pontos, viszont autós navigálásra kissé komótos pozicionálással. Iránytű és giroszkóp ugyanúgy van, ahogy sima gyorsulásmérő és a mobilfizetést lehetővé tevő NFC. A beszédhangszóró kissé alulméretezettnek tud érződni zajosabb környezetben, viszont a mikrofonpár és a hozzájuk tartozó zajszűrés kapcsán nem tudunk rosszat mondani.

A kategóriatárs Nokia 4.2 mellett
A kategóriatárs Nokia 4.2 mellett [+]

Értékelés: Samsung Galaxy A20e
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 6 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

A 3000 mAh akkumulátorkapacitás ellenére sem igazán jó az üzemidő, a készenléti fogyasztás az ideálisnál egy fokkal magasabb, és ha elkezdjük aktívan használni a mobilt, sokszor zavaró, mennyire gyorsan tűnnek el a százalékok. Átlag 3,5-4 órás képernyőidőkkel találkozhat a rendszeres felhasználó, akinek a gyorstöltés lehet a mentsvára, ilyesmit ugyanis a mobil mellé is adnak: 0%-ról fél órán belül 50%-ig tölthető, összesen 70 perc alatt pedig nálunk elérte a 100%-ot a gyári adapterével és kábelével. Folyamatos videónézésből nagyjából 7-9 órás időtartam jöhet össze.

Az biztos, hogy aki kevés pénzért szeretne villámgyors telefont venni, annak továbbra sem a Samsung belépőkategóriás kínálatából kell válogatnia. A Galaxy A20e egy kellemes fogású, nem is túl nagy mobil, megfelelő adottságú kijelzővel, korrekt adatkommunikációs képességekkel, vállalható kamerával és egyben lévő kezelőfelülettel, viszont rendszersebességet tekintve a Nokia 4.2 már mosolyog rajta, pedig a kijelzőjük szintje azonos felbontású, a Nokia hardvere pedig a szintetikus mérések alapján gyengébb is a Samsungénál. Aki nem függ a szolgáltatói kínálattól, az mindenképpen fussa át a legfrissebb Redmiket, különös tekintettel a sima Redmi 7-re, viszont akit az operátor pont a fent említett Nokiával szemben állít választási helyzet elé, annak mindenképpen azt javasoljuk, mindkét készülékkel töltsön el pár percet, és nézze át, a Samsung-féle beállítási és egyéb extrákból mennyit használ majd rendszeresen. Ha nem sokat, akkor a letisztult, gyors rendszer lehet a tuti döntés, ha viszont részese szeretne lenni a Samsung-ökoszisztémának, akkor azt mondhatjuk, pórul járni sem fog a Galaxy A20e-vel. A 60 000 forint körüli ár nem tűnik érte kimondottan reálisnak, viszont egy-két tízezressel olcsóbban, belépő-Galaxynak minden további nélkül vállalható. A Galaxy A10-et kellene kilőni alóla, vagy nagyon mélyre árazni.

Samsung Galaxy A20e

szentkuti11

A tesztkészüléket a Speedshop bocsátotta rendelkezésünkre, a vásárláshoz, kérünk, kattints ide!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés