Redmi Note 12 5G - ez lenne az ász?

A középkategóriás mobilpiac szerteágazó kínálatában az új Redmi Note 12 széria leginkább vonzó modellje lehetne az alapmodell 5G-s változata.

Bevezető

Lamentálhatunk egy sort azon, hogy mi számít manapság középkategóriás telefonnak, mert könnyen okozhatunk szívrohamot, ha azt mondjuk, hogy 100 és 200 ezer forint között kvázi bármi. Évekkel ezelőtt ez 200 ezres ár a felsőkategória alja volt inkább, ma viszont csúcsmodell nincs 300 lepedő alatt, szóval ennek megfelelően a Redmi Note széria friss vonulata is pont a 100-200 ezer forint közé eső kvartettet jelenti. Kvartett, de csak mifelénk, mert úgy amúgy globálisan már nyolc-tíz tagot számlál és hol van még a modellciklus vége… A hazai forgalmazásban megjelenő eszközök viszont taktikusan kerültek kiválasztásra, van a 4G-s alapmodell, amit betoltak 100 ezer forint alá, van a már 5G-t tudó, friss chipsetes változat, amiről ez a teszt szól, Pro néven egy komolyabb kamerás gép és Pro+ megnevezéssel a család csúcsa, amely már a felsőkategória alját kapargatja. És befér 200 ezer forint alá.


[+]

Ez a konkrét masina 120 ezer forintot kóstál hivatalos forgalmazásban, de majd lesz itt-ott olcsóbban, no meg nyilván felbukkan a szolgáltatói kínálatokban is. Ígér egy remek kijelzőt, 5G-t, érvényes főkamerát, jókora akkumulátort és friss chipsetet, vagyis tipikusan a mindennapok megoldása, amire két év főverziós frissítést ígér a gyártó — ám ezt az ígéretet valamelyest elhomályosítja, hogy Android 12-ről indulunk, ami miatt a termék aktualizálására máris el fogunk lőni egy frissítést, ha majd megjelenik.


[+]

A hazai premier néhány hónappal később volt esedékes, mint a kínai bemutató, de ez most talán nem baj, mert mire ideértek a termékek, egész életképes árfekvésbe kerültek. Ha a tavalyi árképzést előtúrjuk, ott 80 ezer forintról indult az alapmodell (tehát 10 lepedővel drágább az idei), csak a Pro verzióban volt 5G 140 ezerért. Ha annak a modellnek a specifikációját összevetjük a most debütált termék funkciólistájával, akkor azt fogjuk látni, hogy tudásban nagyon közel van a két gép, ugyanakkor viszont az ár 20 ezer forinttal kedvezőbb. Vagyis bár a széria egészét nézve az árak ugyan emelkedtek, de tudásban is többet adnak a friss eszközök, tehát a Redmi Note széria meg tudta őrizni azt az árszintet, amely azt eredményezte, hogy mára már több mint 300 millió Redmi Note talált gazdára, amióta a termékvonal létezik, ezzel pedig kvázi a Xiaomi legsikeresebb sorozata. Joggal bíznak abban a gyártónál, hogy ez így is marad.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés