Hirdetés

Realme 8 - az igazi nyolcas

Volt már Realme 8 5G, Realme 8 Pro, de egyik sem volt különösebben izgalmas, vagy árazását tekintve kívánatos, most viszont itt a natúr Realme 8, ami a széria legjobb vétele.

Adatátvitel, akkumulátor

Ezen az árszinten kevés 5G-s ajánlat akad ma még, no meg nem is mindenkinek prioritás az ilyesmi, ami jelen pillanatban még abszolút érthető. 4G-ig bezárólag viszont minden hazai frekvencián üzembiztos a telefon, ráadásul az a tapasztalat, hogy ott is egész stabilan tartja a jelet, ahol egyébként gyengécske a lefedettség. A beszélgetési hangminőségre nem lehet panasz, a rezgés erőssége is megfelelő. A WiFi modul kétcsatornás, a Bluetooth 5.1-es, a lokációs szolgáltatásokat GPS, GLONASS és BDS rendszerekre támaszkodva szállítja a termék, az NFC sem hiányzik. Saját böngésző híján a Chrome lesz alapesetben a partnerünk, ami a megszokott színvonalon üzemel.

Hirdetés

[+]

Az akkumulátor kapcsán jár a vállveregetés, az 5000 mAh-s telep elég jó üzemidőd szavatol, egy dolgos nap végén sem kell aggódni azon, hogy merre lesz töltési lehetőség, marad benne elég szufla. A melegedés nem jellemző a készülékre, a töltési sebesség viszont vitán felül remek, a 30 wattos megoldással tényleg egy zuhany-vacsi kombó ideje alatt megetethető a termék, ami ebben az árkategóriában mindenképp kiemelkedőnek számít. Van akkumulátor-kímélő üzemmód, illetve gépi tanulást használva az éjszakai töltést is a szokásainknak megfelelően optimalizálja a telefon, hogy kímélje a telepet, és külön lehet kapcsolgatni azokat az appokat, amelyektől azt várjuk, hogy ne fogyasszanak sokat. Mindez egyébként csak akkor lényeges, ha szűkében vagyunk a kapacitásnak, egyébiránt teljesen gyári beállítások mellett maximális fényerőn is 25 órán(!) át tudtam filmet nézni WiFi hálózaton streamelve, ami egy kimondottan jó érték. De a mindennapokban is remekel üzemidő kapcsán a masina, simán benne van akár három napnyi működés is, ha nem játszunk vele állandóan és nem forgatunk egész estés 4K filmet vele, az amúgy sem lesz moziba való minőség.


[+]

Realme 8
Pro
Sok RAM és tárhely
Kategóriájában kiemelkedő kijelző
Kiemelkedő üzemidő, villámtöltés
Kontra
Maximum átlagos kamerás képességek
Nincs sztereó hangszóró
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 7 pont
Üzemidő 10 pont
Ár/érték arány 8 pont
Indulóár (5G, 6/128 GB, HUF) 79 900

Összegzés. A Realme 8 nem egy friss és ropogós telefon, március végén mutatta be a gyártó, de most kerül hazai piacra. Ugyanakkor még mindig abszolút versenyképes, kapott frissítéseket (a tesztidőszak alatt is jött egy komolyabb update), 80 ezer forintos árával pedig odapörkölhetne a konkurencia orra alá, de nem egyértelműen csodás a verdikt. A kijelző minősége, a bőséges RAM és tárhely, a kiváló üzemidő, a sebes töltés, a Super AMOLED kijelző és a korrekt felhasználói felület van a pozitívumok listáján, a nem túl kiegyensúlyozott kamerás teljesítmény pedig a másik serpenyőt nyomja a hiányzó sztereó hangszóróval együtt, de összességében elég jól eltalált modellről van szó, ami a hétköznapi szituációkban megbízhatóan működik, pörgős a menürendszer, könnyű a kezelhetőség és sokáig bírja egy töltéssel. Nem mondom, hogy nem szólnak érvek a konkurencia mellett is, a Note 10 5G a fejlettebb hardverével villog, a Moto G30 pedig a gyárihoz közeli Androiddal szerezhet híveket, de ez egy gyilkos mezőny, amiből néhány tulajdonságával ki tud emelkedni a Realme 8, más funkciók kapcsán viszont átlagosak a képességei. Ezzel együtt is megérdemel tőlünk egy nagyon erős Tetszett plecsnit, mert érdemes számolni vele, ha valaki ebben az ársávban keresgél egy életképes modellt.

Realme 8

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Csábító specifikációval jöhet a Realme GT Neo2

  Szeptember 22-én leplezik le, Snapdragon 870 rendszerchipjét és 5000 mAh kapacitású akkumulátorát pedig hivatalosan is megerősítette a gyártó.

 • Bemutatkozott a Realme Band 2

  Nagyobb lett a kijelzője, több aktivitást tud követni, és még okosotthonos eszközeink egy részét is tudja kezelni, miközben továbbra is nagyon olcsón meg lehet majd venni.

Előzmények

 • Realme 8 5G - túl közepes

  A Realme a meglévő, V13-as modelljét emelte be a 8-as szériába, hogy tudjanak ők is alacsonyabb árszinten 5G-t adni. De vajon mire elég ez 85-90 ezer forintért az erős konkurenciával szemben?

 • Realme 8 Pro - valami régi és valami új

  Szinte mindent nyújt a Realme, amit a középkategóriában elvárhatunk, de nem tud az erős konkurenciával szemben felülkerekedni sem árazásban, sem tudásban.

Hirdetés