i'm Watch - nincs joga létezni

Előszó

Az olasz termékek elvileg nem rosszak. Némileg gondolkodnom kellett ugyan a fenti állításra kapcsolható kérdésen, hiszen olasz autóban talán életemben nem ültem, itthon pedig csak egyetlen egy tárgyat találtam, ami déli barátainknál készült, ami nevezetesen a házi söröm palackozásánál használatos kupakológép, az viszont tökéletesen működik. Egyébként de, ültem már olasz autóban, hiszen nem csak az Alfa Romeo, a Ferrari és a Maserati készül náluk, hanem a Fiat is, plusz pár felkapott divatmárkával is rendelkeznek. Ez alapján akár kimondottan jó hírnek is tűnhet, hogy az első itthon is forgalomba kerülő okosórát egy olasz vállalat tervezte és forgalmazza, hiszen a jövőben még jelentős mértékben formálódó eszközök piacán akár sokáig látszódó lenyomatot is tehettek volna.

i'm Watch

Tulajdonképpen tettek is, hiszen a best practice csak úgy tud kialakulni, ha van worst practice is, magyarán a jó utat könnyebb megtalálni, ha valaki más már rámutatott arra, hogy melyik a rossz. Az mondjuk más kérdés, hogy egy normális gyártó valószínűleg már a tervezőasztalon elvetette volna azoknak az ötleteknek egy jelentős részét, melyeket az i'm nevű cég nem hogy egyáltalán legyártatott, hanem egy forgalomban lévő termékben is benne hagyott. Az olasz vállalatról egyébként nem sokat tudni, az egészen biztos, hogy a Pebble-lel és a Cookoo-val ellentétben nem Kickstarteren szedték össze az induláshoz szükséges pénzt, hanem valahonnan máshonnan teremtették elő. Ettől függetlenül nem keltik egy patinás cég benyomását, az órán kívül csupán egy GPS-nyomkövetőt árulnak, mely a változatosság kedvéért i'm Here néven fut. Lehet, hogy csak az óra használatából adódó frusztráció hatására gondolom, de már maga a névválasztás is pocsék, az olaszok ugyanis mindegyik terméküket vagy szolgáltatásukat hasonlóan nevezik el.

i'm Watch
Női kézen óriásinak tűnik az i'm Watch

Az i'm Watch nevű eszközből nem volt egyszerű szerezni egy tesztpéldányt. A Speedshop ugyanis valószínűleg nem ragaszkodott hozzá, hogy egyáltalán árulniuk kelljen ezt az eszközt, de egy hozzájuk hasonló méretű cég nem engedheti meg, hogy az újdonságokat ne lehessen náluk megtalálni. Ettől függetlenül inkább tűnik úgy, hogy imázsuk megtartása érdekében van a raktárukban pár darab az órából, de biztos vagyok benne, hogy egy vevőt sem próbálnak rábeszélni a vásárlásra. Épp ezért ezúton is hálás köszönetem fejezném ki, amiért hajlandók voltak nekem eljuttatni egy tesztpéldányt, a tisztelt olvasók felé pedig hangsúlyoznám, hogy náluk ez a borzalom csak kapható, de több közük szerencsére nincs hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés