Bemutatkozott a OnePlus X

Hirdetés

Hetek óta lehet tudni, hogy október 29-én mutatkozik be az új OnePlus, a gyártó pedig ennek megfelelően lerántotta a leplet az első olyan mobiljáról, amit méretei alapján nem kell phabletnek hívnunk. A OnePlus első modellje, a One igazi siker volt, de az utódnak számító Two sem sikerült rosszul, a készülékek széleskörű elterjedését egyedül a bonyolult meghívórendszer akadályozta meg, a második generációs mobilt még most sem egyszerű beszerezni. Az új modell kétféle külsővel debütál: az Onyx verziót tekinthetjük alapnak, a Ceramic pedig egy limitált széria, ami nem csak színbeli eltérést jelent, hanem anyaghasználatban is van különbség. Az Onyx fém kerettel, valamint üveg elő-és hátlappal bír, míg a Ceramic modell karcálló bevonatot kapott, a Mohs-féle keménységi skála szerint 8,5-ös szinten áll, ezen a listán a 2-es értéknek számít a gipsz és 10-esnek a legkeményebb ásvány, a gyémánt. A kerámiából készült panelek 1482 °C-on sülnek ki, aztán két napig pihennek, mielőtt felhasználásra kerülnek.

Bemutatkozott a OnePlus X
[+]

A OnePlus X alapváltozata 140 x 69 x 6,9 milliméteres dimenziókkal és 138 grammos tömeggel bír, kijelzője 5 hüvelykes, Full HD (azaz 1080 x 1920 pixel) felbontású, ezzel 441 ppi-s képpontsűrűséget ér el, technológiáját tekintve pedig OLED megjelenítőről beszélünk. A gyártó szerint a kiemelkedő maximális fényerő sokat fog segíteni a nappali láthatóságban, de mivel konkrét értékekkel nem dobálóztak, ezért ez csak tesztünk során fog kiderülni. Hardveresen a tavalyi OnePlus-ra emlékeztet az X, Qualcomm Snapdragon 801-es lapkakészletéhez 3 gigabájtnyi RAM tartozik. Belső tárolóegysége csak 16 gigabájtos, de ha nem akarunk két darab nanoSIM-et beletenni, akkor microSD-vel bővíthető, a OnePlusnál eddig ez nem volt jellemző.

Bemutatkozott a OnePlus X
[+]

A hátlapján lévő kamera 13 megapixeles, ISOCELL szenzorral dolgozik, PDAF rendszerű autofókuszának köszönhetően akár 0,2 másodperc alatt tud élesíteni, lencséje f/2.2 apertúrájú, videók terén maximum 1080p-re képes. Az előlapi fényképezője pedig 8 megapixeles. A OnePlus X házában 2525 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor tanyázik, ami remélhetőleg elég lesz a mindennapokban és nem kell majd naponta kétszer töltenünk a mobilt. Az Android 5.1.1 Lollipop rendszerverzió alatt az Oxygen OS fut, Marshmallow frissítésről még nem esett szó.

A hagyományos, Onyx változat november végéig csak meghívóval szerezhető be, 269 euróba fog kerülni Európában, ez átszámolva körülbelül 84 000 forintnak felel majd meg. A kerámiás változat is meghívóhoz lesz kötve, ennek felára 100 euró lesz, így lesz nagyságrendileg 115 000 forint a karcálló bevonattal felszerelt variáns.

Azóta történt

  • Meghívó nélkül rendelhető a OnePlus 2

    A OnePlus idei éve nem sikerült rosszul, letettek két remek telefont az asztalra, a nagyobbik modell esetén pedig már be is rekesztik a meghívásos rendszert.

  • OnePlus X - belépés csak meghívóval!

    A kínai gyártó alaposan odatette magát, amikor az idei kisebbik modelljét elkészítette, AMOLED kijelző, korrekt hardver és microSD bővíthetőség került az öthüvelykes telefonba.

Előzmények

Hirdetés