2018. június 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Nomu T10 - NO, mint Nomu T10

A Nomu numerikus billentyűzettel szerelt strapamobilja óriási melléfogás. Minden létező aspektusból. Kivéve a kialakítást, mert az speciel nagyon jó.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Nomu nyilvánvalóan egy specifikus szegmensben próbál érvényesülni, amire igény alapvetően van, csak a megvalósítás nem találkozik minden esetben az elvárásokkal. Pedig nem olyan nagyok. A termékpalettát eddig három, értelemszerűen számozott és nevezett (S10, S20 és S30), strapabíró okostelefon alkotta, amit most kiegészítettek egy határozottan nem okos, sőt, kifejezetten egyszerű, hagyományos kialakítású, tehát nyomógombos fél téglával. Bár, ha onnan nézzük, hogy például ez egy zseblámpa, akkor zseblámpa létére viszont nagyon okos. Még telefonálni is lehet(ne) vele (ha nem lenne annyira gyenge a beszédhangszóró), meg Sokobant játszani.


[+]

A termékkategória rendszeresen próbálkozik az érintőkijelzős, valóban okosnak tekinthető készülékek és a mindenálló kivitel viszonylagos összeférhetetlenségének feloldásával, de a szegmensben továbbra is megmaradtak a hagyományos kialakítású, fizikai billentyűzettel szerelt modellek. Nem véletlenül. Egyrészt ez a megoldás még mindig sokkal szívósabb, mint bármelyik másik formátum, másrészt a kezelés sem okoz gondot védőfelszerelésben, vízben vagy nyakig sárban. Mert ezek így erre valók. Hogy a jég hátán is tudjunk kommunikálni.


[+]

Mondjuk a Nomu T10 ebben annyira pont nem erős; a készülék sem a 3G, sem a 4G hálózatokat nem ismeri, ahogyan a magyar nyelvet sem, viszont van benne hely két SIM kártyának is (amiből nálunk egy nem működik), meg internet, ami Wap2.0 szabványon bonyolódna, ha nem lenne teljesen használhatatlan. Pedig van a készüléknek WiFi modullal szerelt, 3G képes variánsa, csak azt úgy hívják, hogy Evolveo StrongPhone X3. A Nomu T10 ugyanis ugyanarról a szalagról gördült le, mint a StrongPhone X3 csak az van ráírva, hogy Nomu. Plusz, egy-két dolog kimaradt, még gyengébb a kamera – igen, 2 megapixelt is alul lehet múlni - és olcsóbb kijelzőpanelt választottak, amihez cserébe legalább az ára is igazodik. Valamelyest.


[+]

Az arculattervezést nem vitték túlzásba, a csomagolás ugyanis elég puritán és véletlenül sem utal arra semmi, hogy a bujtatóból kicsúsztatott dobozban egy IP68-as szabványnak megfelelő, ütésálló, szegecselt fémlappal és gumírozott kialakítással bíró valami fog előkerülni. Egyébként ízléses, megfelelő minőségű, korrekt dobozkát kapunk, benne egy darab 500 mA-s hálózati töltőfejjel és microUSB kábellel. A felfűzhető fém célszerszám a hátlap lecsavarozásához kell, márpedig ab start, mert a készülékben eleve elhelyezett akkumulátor csatlakozófelülete szigetelt; először azt kell eltávolítani, anélkül ugyanis nem nagyon fog bekapcsolni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.