Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Nomu S10 Pro - nomUn est omen

A Nomu S10 Pro ismét egy kifejezetten jó kialakítású, középkategóriás strapamobil a szükséges igazolásokkal. Csak a gyártó kevésbé szimpatikus a trójai-gate óta.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Kivételesen kezdjük azzal, hogy lelőjük a poént. A Nomu S10 Pro elég összeszedett készülék, a kategóriájában kifejezetten jó, jól néz ki és kielégítő a teljesítménye. A Nomunak mint gyártó viszont továbbra sem sikerült helyreállítani a bizalmi légkört, egyrészt a Nomu T10 azóta is kísért rémálmainkban, másrészt a nyáron napvilágra került súlyos biztonsági problémára adott hanyag és lekezelő reakciója miatt. Pedig ez már a második értelmes szerkezet, amit a trójai-gate óta látunk. Illik ismét megemlíteni, a Leagoo egyes modelljei szintén sárosak voltak, csak ők úgy viselkedtek, ahogy a felhasználó elvárta volna. Nem mintha ettől még nem húztak volna be érzékeny adatokat, de legalább borzasztóan sajnálták. Ami a Nomuról nem igazán mondható el, legalábbis a kommunikációjuk alapján.


[+]

Azzal együtt, hogy a Nomu S10 Pro a kategóriában elvárható minden létező és főleg nemzetközileg elismert sztenderdet kielégít, erről még papírja is van, ami a korábbi modelleknél nem volt teljesen egyértelmű. Hogy mármint csak kimentek kicsit dobálni a készüléket és látták, hogy jó lesz, vagy ezzel valami hitelesített szervezet is egyetértett. A termékoldal egyébként megfelel a valóságnak, a termék pedig meggyőzően mutat, de azért még mindig egy #yolonincsholnap érzéssel adtuk meg a tényleges Google fiókunk adatait a bejelentkezésnél. Bízom benne, hogy ők már jobban tartanak tőlem, mint én tőlük, mert eddig rövid időintervallumon belül mindkét gyártó összes kétséges készülékébe lazán beadtam az összes valós fiókomat.


[+]

Egyébként a Nomu S10 Pro konkrétan az Archos 50 Saphir, csak a hátuljára Nomu van írva, plusz a Nomutól jött közvetlenül. Meg a dobozra is, ami pontosan ugyanúgy néz ki, mint minden Nomu doboz és pontosan annyira nem utal a készülék természetére, illetve speciális kialakítására, mint eddig. Ezúttal is egy jó minőségű, újrahasznosított, nyers kartondobozt kapunk, amin kizárólag a Nomu felirat szerepel a szokásos fémes narancs színnel. Most kivételesen a készülék díszítése passzol is a márkalogóhoz, ez rögtön világos is lesz, amint leemeljük a doboztetőt. A habszivacs készüléktálca alól rögtön előkerül egy minőséginek tűnő kijelzővédő fólia, meg egy adag papír, kulturált kis borítékba rendezve. SIM-tű is van, noha a SIM tálca manuálisan is szabaddá tehető. A méretes, 1,67 amperes hálózati töltőfej deklaráltan képes a gyorstöltésre a mellé csomagolt 2.0-s szabványú microUSB kábel segítségével.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Zebra TC25 - csíkokat olvas

    Nem csak okostelefon, hanem lézeres vonalkódolvasóval ellátott adatgyűjtő eszköz, ütésálló, érzésre is masszív kialakítással, többféle különleges extrával, természetesen céges és ipari környezetre fejlesztve.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.