Extrém strapamobilt épített a Nomu

Hirdetés

A 2G képes, tragikus működésű Nomu T10 azóta is kísért rémálmainkban, az S sorozat viszont kivétel nélkül jól sikerült, ha eltekintünk a trójaigate-től. A T18 viszont  egészen figyelemreméltó felszereltséget és extra funkciókat kapott, 7.1-es Androidot futtat, a hardver korrekt, a kialakítás mindenálló, a megjelenése pedig ultra vagány. A készülék pedig konkrétan egy okostelefon - walkie-talkie hibrid, ami 0,5-2W, 5 kilométer hatótávolságú, hardveres, POC és offline duplex hangfrekvenciás távbeszélőt integrál (VHF 144-148MHz és UHF 430-440MHz), így hasznos lehet építkezéseken, vagy segítheti rendvédelmi, rendészeti szervek munkáját. Az összes, terepen hasznos szenzorral felszerelt, MLT-STD 810G és IP68-as minősítésű, alumínium-titánium ötvözet házat kapott, ütés, víz és nagyjából mindenálló.


[+]

A készülékhez jár egy mikrofonnal felszerelt, HD felbontásra képes kamera, amely videót és állóképet is rögzíthet. A beépített egységek 8 és 2 megapixelt tudnak. Nem maradt ki az NFC és az OTG sem, a microUSB kábellel pedig az 5200 mAh-s telep tartalékait is megoszthatjuk más eszközökkel. A WiFi 2,4 és 5 GHz-en is kapcsolódik, a Bluetooth 4.0-s verziószámú, plusz van B20-as LTE. Tájékozósáshoz a GPS és a GLONASS rendszere asszisztál.


[+]

Értelemszerűen a Nomu T18 nem kicsi, és még annál is nehezebb. A 155 x 75,7 x 20,3 milliméteres célszerszámnak is beillő okostelefon 335 grammot nyom, ehhez képest a kijelző képátlója mindössze 4,7 hüvelyk, amin a HD felbontás valószínűleg már bőven mutatós. A kijelzőt Gorilla Glass 3 védi, meg masszív keretek, legalább volt hely egy értesítési LED-nek is. 3,5 milliméteres jack csatlakozó és oldalélre pozicionált ujjlenyomat-olvasó van.


[+]

A legkevésbé érdekes maga a hardver, ami nem kifejezetten impresszív, de legalább pakoltak 3 GB rendszermemóriát és 32 GB belső tárhelyet a 28 nanométeres, nyolc, maximum 1,5 GHz-en operáló Cortex-A53-as magot tartalmazó MediaTek MT6737T lapka mellé. A Nomu T18 körülbelül 330 dolláros áron rendelhet elő, ami nagyjából nettó 87 ezer forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nomu

Előzmények

  • Nomu S30 mini - nomus olyan rossz

    A Nomu hírnevét nem csak a rendszerbiztonsági problémák tették próbára, becsúszott egy tragikus modell is a szórásba. Az S30 viszont jól sikerült, és az S30 mini is.

  • Nomu T10 - NO, mint Nomu T10

    A Nomu numerikus billentyűzettel szerelt strapamobilja óriási melléfogás. Minden létező aspektusból. Kivéve a kialakítást, mert az speciel nagyon jó.

Hirdetés