Nomu T10: nem okos, viszont szívós

Az egyik legfőbb erénye a hagyományos telefonoknak a szívósságuk: a kevesebb komponens kényelmesebb elrendezést, vastagabb burkolatot és mélyebbre süllyesztett, így jobban védettebb megjelenítőt tesz lehetővé. Persze ezen a vonalon is vannak kifejezett strapamobilok, és mostantól ezek sorát gyarapítja a Nomu T10. A sajtóközlemény szerint a T10 két órán át, 1,2 méter mélyen tartható a vízben, és semmi baja nem lesz, az IP68-as védelem pedig a csupasz USB port ellenére is garantált. A T10 ráadásul 2 méter magasból is földre pottyanhat, és ez sem kottyan meg neki.


[+]

A hagyományos telefonok egyébként nem csak szívósak, különösebb extratudás nélkül sokáig is húzzák egy töltésről, és a 2800 milliamperórás telep itt is igen hosszú működést biztosít. 20 órán át lehet egy ciklussal beszélgetni, plusz a Nomu 500 órás (20,8 napos) készenlétet ígér, ráadásul az akkumulátoráról másik eszköz is etethető. Használni viszont csak -20 és +55 Celsius-fok között lehet, amibe talán még egy extrém sportoló mindennapjai is beleférnek, kivéve, ha az illető egy profi, mélytengeri búvár.


[+]

A T10 zseblámpája egyébként akkor is aktiválható, ha a telefon ki van kapcsolva. Gyenge, erős, SOS és stroboszkóp módban is képes világítani vagy villogni. A 2"-es, 176 x 220 pixeles megjelenítőt egymagos MediaTek SoC hajtja meg, a meg nem nevezett tároló microSD kártyával bővíthető (legfeljebb 32 GB). A T10 126,2 x 60 x 20,5 milliméteres, kamerája pedig 360p-ben képes rögzíteni.


[+]

A T10 FM-rádióval és Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, 3G vagy 4G támogatással viszont nem. De legalább 2 SIM kártyát befogad. A Nomu strapamobiljának ára 60-70 dollár között mozog, ami 16-19 ezer forintnak felel meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nomu

Azóta történt

  • Nomu T10 - NO, mint Nomu T10

    A Nomu numerikus billentyűzettel szerelt strapamobilja óriási melléfogás. Minden létező aspektusból. Kivéve a kialakítást, mert az speciel nagyon jó.

  • Nomu S30 mini - nomus olyan rossz

    A Nomu hírnevét nem csak a rendszerbiztonsági problémák tették próbára, becsúszott egy tragikus modell is a szórásba. Az S30 viszont jól sikerült, és az S30 mini is.

Előzmények

Hirdetés