Nokia XR20 - 220 fölött elhagyod a valóságot

Sokat bír a Nokia ütésálló telefonja, de ha a borítás mögé nézünk, akkor semmi extrát nem találunk majd, miközben az árazás mellbevágó.

Bevezető

Egy ideje már lehetett tudni, hogy belép a strapabíró okostelefonok piacára a Nokia is, az XR20 pedig meg is érkezett a várt időpontban. A készülék illeszkedik a gyártó megújított modellszámozásába, az X-szériás eszközök képviselik a jelenlegi kínálat csúcsát, de ezek is inkább középkategóriás berendezések. Az X10 és az X20 is járt már nálunk, a gyári Androiddal szerelt, 5G-s chipsetet felvonultató mobilokat azonban túlárazottnak és nem túl izgalmasnak találtuk.


[+]

Ha innen nézzük, akkor az XR20 is tökéletesen passzol a mintába: 5G-s, Android One rendszerű, középkategóriás hardver és mindenhonnan nézve markánsan eltévedt árazás jellemzi, hiszen gyakorlatilag az X20-at kapjuk meg strapabíró köntösben úgy, hogy ezért itthon 230 ezer forintot kérnek el. Kérni mondjuk pont lehet, más kérdés, hogy ki akar adni ennyi pénzt majd érte. Tegyük hozzá, hogy az árban benne van egy kijelzőcsere is, ha bármi történne mégis a masinával.


[+]

Nemrég a Mobilarena Magazin egyik adásában áttekintettük a nyomógombos mobilok piacát, ahol viszont a Nokia több régióban is piacvezető, ennek ellenére itthon az okostelefonokat küldik el tesztelésre, pedig egyik Nokia olyan, mint a másik. Az XR20 viszont valamiben szerencsére más, ütésálló Nokia okostelefon még nem volt, a fő konkurens a Samsung Xcover, a Moto Defy, a CAT és az Evolveo kínálatában keresendő, tehát nem népes a mezőny, ennek ellenére nem biztos, hogy az XR20 slágertermék lesz. Ha marad ez az árfekvés, akkor biztosan nem, de tételezzük fel, hogy fél év múlva már becsúszik a számításba vehető termékek közé a készülék, akkor ennek a tesztnek talán több olyan olvasója lesz, aki vásárlási szándéka miatt informálódik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés