Hirdetés

Nokia X7 - Anna, a csúnya lány

Hirdetés

Alapfunkciók

Aki korábban már használt Symbian rendszerű telefont, az most sem fog eltévedni a menüben. Az X7-ben pontosan minden ott van, ahol évek óta, a Nokia ritkán vállal be meghökkentő, rizikós, vagy formabontó dolgokat (talán azért, mert ezekkel rendre bebuktak: lásd N-Gage, vagy 7710), üdítő kivétel talán a Touch & Type sorozat. A telefonkönyv nem változott, a nevekhez egyenként hozzá is rendelhetjük a Facebook ismerőseinket, de továbbra is csakis úgy, hogy közben van Ovi fiókunk is, amin keresztül kell magunkat verekednünk.

Nokia X7

Az üzenetkezelésnél kicsit változtak a dolgok, szövegbevitelnél tényleg oda írunk, ahova kell (nem nyitogat külön ablakocskákat a rendszer), alapértelmezettként álló helyzetben is QWERTY kiosztású a gombsor, de nem kell sírni emiatt (pedig eleinte én is ezt terveztem), mert vissza lehet állítani a hagyományos kiosztásra. Kicsit talán túlérzékeny az elfordulást vezérlő szenzor, a legkisebb röccenésre is tekergeti a képet, de ezt lehetett is látni az első oldalra kitett videónkban. Természetesen SMS, MMS, e-mail és Exchange kompatibilitás is van, Twitter és Facebook üzenetek viszont erről a felületről nem küldhetőek – a telefonkönyvből viszont az adott emberkét kiválasztva eljutunk arra a felületre, ahol ez működik.

Nokia X7

A naptár maradt a régi, pár ponton finomodott csak, nem külön sorba kerül az esemény kezdet és vége, illetve lehet helyszínt hozzáadni a Térkép alkalmazás felhasználásával is. Az iroda funkciók közé bekerült az Intranet és a Communicator, mindkettő vállalati környezetben értelmezhető, a QuickOffice csak read-only, azaz szerkeszteni nem tudunk vele. A Adobe Reader nem hiányzik, van számológép (de csak alapfunkciós), mobilos Zip, jegyzetek és F-Secure víruskereső is akad. Az ébresztés teszi a dolgát (igen, kikapcsolt állapotban is, amit az Android nem tud), több időpont is konfigurálható.

Nokia X7

Mint említésre került, változott a Nokia navigációs alkalmazása, a Térképek is. Most már ismeri a budapesti tömegközlekedési útvonalakat a rendszer, az egész szoftver az összes térképpel teljesen ingyenes, netről, gépről simán áthúzható az a terület, ahol bandukolni óhajtunk (tehát itthon érdemes feltenni külföldi adatbázisokat, mielőtt útnak indulunk), Szlovéniában és Ausztriában is próbálgattam és meglepően részletes, főleg örömteli, hogy a POI adatbázis is megfelelően bőséges. Műholdat gyorsan talál, beltérben a WLAN és a cellainformációkra támaszkodva próbál tájékozódni – egész jó hatásfokkal.

Nokia X7

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

Előzmények

 • A Nokia jövője

  A barcelonai sajtótájékoztató után világossá vált, hogy merre megy tovább a Nokia. WP7, Meego, Symbian, kérdések és válaszok.

 • Nokia C7 - szépség a köbön

  Megérkezett a Nokia második Symbian^3-mal szerelt készüléke, mely elegáns és gyönyörű külsőt kapott.

 • Nokia N8 - vajon elég lesz-e?

  Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?

Hirdetés