2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Nokia 6110 - a navigátor

Kíváncsian vártuk a Nokia navigációra kihegyezett telefonját. Csalódás is, meg nem is.

Hirdetés

Bevezető

Sok hozzáértőtől és a telekommunikációs szakma prominenseitől hallottam már, hogy a mobilokat újra előrelendítő dolog a navigáció (lesz). A színes kijelző, a kamera, a zenelejátszás már megtette a maga útját, az új hype a navi lesz, és erre nem csak az mutat, hogy itt a 6110, aztán jól megindokoljuk, hogy miért van itt, hanem a Sony Ericsson is bejelentette a maga navis kütyüjét, a Samsungra sem kell talán sokat várni, hiszen PNA-val már jelentkeztek, ráadásul a Windows Mobile alapú eszközökben már régóta gyakran kihasznált opció ez a lehetőség, nem is beszélve a Blackberry eszközök legújabb generációjáról.

Alapvetően érthető, bár természetesen akadnak olyanok is, mint én. Nekem a navi igenis legyen csak navi, jó nagy kijelzőt akarok, speciálisan erre tervezett hardvert, és okos, részletes térképekkel felszerelt szoftvert. A "mindent egybe" irányzat azonban azt mondja, hogy ha már a telefont úgyis mindenhová magunkkal visszük, akkor adja magát, hogy a tájékozódást is segítse.

A telefonos navigáció előnye, hogy az eszköz - ha kell - online le tudja rántani a frissítéseket és az útvonallal kapcsolatos információkat az internetről. Hátránya egyértelműen a méret, illetve a nem specifikusan kizárólag erre a funkcióra tervezett hardver. Az N95 után a 6110 Navigator próbálja közelebb hozni a felhasználókhoz a navigáció élményét, hiszen elsőre ez mindig egy élmény.

Az XXL GSM-től mi a fehér színű verziót kaptuk, de létezik sötétebb árnyalatban is a telefon, az szerintem jobban néz ki, de ez ízlés dolga. Formatervezési szempontból nem egy kimagasló alkotás a 6110, de legalább nem aggatták rá a Classic jelzőt, az eredeti, már-már legendás 6110-től a Navigator szócskával különítették el az újdonságot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.