Hirdetés

Nokia N91 8GB és a zenedobozok

Hirdetés

Nokia N91 8GB

Élénken él az emlékezetemben az a kép, amikor körülbelül egy évvel ezelőtt a Nokia N91-et bontogattam. Hasonló érzés volt a 8GB-os változat kicsomagolása, azonban itt a tesztcsomag már egy kicsit foghíjas volt, néhány dolog hiányzott belőle. Ezért azonban kárpótolt a készülék mellett lapuló két doboz, de erről majd tesztünk következő oldalain.

Nézzük, mi változott az N91 terén. A legszembetűnőbb változást a külső kapta. Nem ezüstben pompázik, ahogyan az előd tette, hanem feketében szolídan meghúzódik a háttérben. A készülék felső részén felfedezhetjük az N91 8GB feliratot, így rájöhetünk, hogy mi a legnagyobb belső változás. A készülék egyébként ebben a formában kellett volna, hogy piacra kerüljön a véleményünk szerint, azonban korábban még maga a microdrive is nagy durranásnak számított. Aztán az N91 bemutatásakor megjelent a piacon a Samsung hasonló modellje az i300, amelyet űberelni kellett. Ennek eredménye lett mostani tesztalanyunk.

Nézzük a belsőt. A készülék legnagyobb újítása a 8GB-os microdrive. A háttértár mérete pontosan a duplája a korábbi változatnak. A hatalmas méretű tárolót a Windows simán felismerte pendriveként mindenféle telepítés nélkül. Az adatátviteli sebesség elfogadható volt, 500 KB/s sebesség körül tudtunk másolni az eszközre.

Ezen változásokon felül még egy apró, azonban zenrajongóknak nagy léptékű újítás került az eszközbe, ugyanis az új modell már képes a sztereó Bluetooth headsetek kezelésére, azaz támogatja az A2DP szabványt.

Ennyiben sajnos ki is merült a készülék újdonságkínálata, mindenben megegyezik a korábbi modellel, amelyről itt itt olvashat bárki egy igen részletes tesztet. Pontosan a kevés újdonság miatt húztuk-halasztottuk az N91 8GB kipróbálását, azonban a Weber Shandwick, a Nokia sajtóügynöksége jóvóltából sikerült szereznünk még két zenedobozt, így egy igazi kis tesztpakk állt össze, amire már örömmel ugrottam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés