Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

Hirdetés

Extrák és szoftverek

Hasznos extra az alakalmazástéka, vagyis vendég mód, amivel be lehet állítani, hogy ha más felhasználó számára mely alkalmazások legyenek elérhetők telefonunkon, ha kölcsön adnánk, így el lehet rejteni saját személyes adatainkat és fájljainkat. Munkahelyi fiók létrehozásával a főnökség veheti át az irányítást a telefon tartalma felett, rendszergazdaszerű lehetőségekkel és a tartalmak távoli kezelésével. A gyermeksarokkal meg lehet határozni, hogy a csemeték milyen játékokat, alkalmazásokat és multimédiás tartalmakat érhessenek el, személyes adataink ilyenkor is védve maradnak.

A Beállítások menü még mindig egy kissé kaotikus a több tucatnyi opcióval, amelyek nem ábécé sorrendben vannak rendezve, így pl. a maximális fényerő eléréséhez a fényerő és megjelenítés menüpontok alatt is babrálni kell, az utóbbi kínálja fel egyébként a képernyő kézi kalibrációját. A Microsoft alkalmazásboltja az Áruház, amelyhez App Social néven ajánlások is járnak akár ismerőseink, akár szakértők köréből.

Alacsony Nokia Lumia 735 Nokia Lumia 735

A jól bejáratott applikációk természetesen megmaradtak, ilyen a Kapcsolatok, vagyis a névjegyzék, amit többféle fiókból, fájlból vagy SIM-kártyáról is be lehet hívni vagy szinkronizálni, illetve az Adatátvitel nevű alkalmazással Bluetooth-szal régi készülékből importálni. A névjegyeket össze lehet vonni, a startképernyőre tűzni és megosztani. Az e-mail és SMS applikációkat gond nélkül beüzemeltük és rendben tették a dolgukat. Az Egészség és fitnesszel lépésszámunk, edzéseink és az elégetett kalóriák felügyelhetők és statisztikák készíthetők hosszútávú követésre, a Gasztronómia alkalmazással pedig a kalóriabevitelre kapunk tippeket receptek és egyéb ötletek formájában.

Alacsony Nokia Lumia 735 Nokia Lumia 735

Az offline térképpel is rendelkező remek HERE Maps és Drive+ a navigálást és egyéb helyalapú tevékenységeket folytatja le. A Microsoft felhőszolgáltatásával a OneDrive-ot elindítva tudunk összekapcsolódni, megoldható egyébként fotóink és más fájljaink automatikus mentése a felhőbe. Az Office, a Pénztárca, a Pénzügyek (árfolyamok), a Riasztások (ébresztő), a Sport, a Számológép, az Időjárás, a Naptár, a Hírek, az Utazás és a Játékok opciók magukért beszélnek, de mellékelve lett a GameHub is, a Gameloft játékajánlója is. Nem maradhatott ki a Twitter, a Facebook és természetesen a Microsoft tulajdonában lévő Skype sem.

Alacsony Nokia Lumia 735 Nokia Lumia 735

A Lumia 735 böngészője az Internet Explorer Windows Phone-ra írt változata, amely elég jól fut a vizsgált készüléken komplexebb tartalmak esetében is, ez pedig jó hír. A szoftver támogatja több ablak megjelenítését, a mobilos és asztali megjelenítési módot, a kedvenceket, link kitűzését a kezdőképernyőre, valamint az olvasási tördelést egyéni fényerőt a szemkímélő olvasásért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Nem lesz több Nokia okostelefon

  A Microsoft a vártnál sokkal korábban válik meg a finn vállalat márkanevétől a Windows Phone platform köré épülő Lumia sorozatán.

 • Kelendő az új Lumia sorozat

  A Microsoft Nokiától felvásárolt mobiltelefonos részegysége három hónap alatt 9,3 millió Windows Phone okostelefont értékesített.

 • HERE térkép minden Androidra

  A Nokia elérhetővé tette honlapján a HERE térkép és navigációs szoftver androidos béta változatát, amely a Samsung Galaxy készülékek után most a legnépszerűbb platform bármelyik készülékére telepíthető.

 • Érkezhet az androidos Nokia csúcstelefon

  Bár a Nokia márkanév a microsoftos felvásárlás után kikophat a Lumia terméksorozat elől, a finn gyártó állítólag nem tervezi elhagyni az okostelefon piacot, sőt.

Előzmények

Hirdetés