Hirdetés

Nokia G21 - jellegtelen

A belépő szint ára vészesen emelkedik, a specifikáció viszont nem igazán hajlandó követni az inflációt, úgyhogy az elégséges szolgáltatás egyre többe kerül. A Nokia G21 legalább egy 90 Hz-es panelt fel tud mutatni az ársávban.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkommunikációs képességek is szerények. 802.11ac WiFi, 5.0-s Bluetooth ismeretlen kodektámogatással, LTE hálózati kompatibilitás, de legalább van NFC, 3,5 milliméteres jack, a 2.0-s Type-C port ismeri az OTG-t és a belső tárhely is bővíthető két nanoSIM használata mellett is. A navigáció a GPS/A-GPS, Galileo és GLONASS rendszerei alapján történik, szenzorokból viszont csak fény- és közelségérzékelő, gyorsulásmérő és hangszenzor áll rendelkezésre. Ez azért rendkívül sovány.


[+]

Az üzemidő cserébe jó, bár nem jobb, mint az elődmodellé, akkor sem, ha a termékoldal pont ezt emeli ki. Két, maximum három napot a G20-nak is megadtunk, ez most sem változott, ahogy a 20-25 órás offline mozi sem, az 5050 mAh-s telep töltésteljesítménye viszont 10 wattról 18 wattra ugrott, már amennyiben szíveskedünk megvásárolni a megfelelő hálózati adaptert. A dobozban továbbra is csak egy 10 wattos van.

Nokia G21
Pro
Korrekt üzemidő
Tiszta Android rendszer
NFC, jack és FM-rádió
Kontra
Alacsony felbontású kijelző
Átlag alatti képalkotó képességek
Versenyképtelen árazás
Pontozás
Kialakítás, védelem 7 pont
Kijelző 5 pont
Sebesség 7 pont
Szoftverfelület 7 pont
Fotózás, videózás 5 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 7 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (4/64GB) 74 990

A Nokia G21 valóban fejlődött az elődmodellhez képest, az pedig sajnálatos, de tény, hogy hetvenezer forint körül mostanság tényleg ez a szint. Legalábbis a Nokia és a TCL szerint. Az idei kínálatban egyelőre nem sok alternatíva van ezen az árszinten, de azért lehet választani egy Redmi Note 11-et is, ami irgalmatlanul elveri a Nokia ajánlatát, ahogy a Realme 8 is, igaz, ez utóbbi tavalyi eresztés. Preferenciától függően lehet választani egy Galaxy A32 4G-t AMOLED panellel és messze jobb képalkotó képességekkel, vagy egy Redmi 9T-t, esetleg Poco M3-at erősebb hardverrel, infrával és még nagyobb akkuval. Utóbbi kettő sem rosszabb képalkotásban, minden másban viszont jobb és nem mellesleg olcsóbb is. Mivel a Nokia G21 Android 11-el érkezett, még a friss rendszer sem érv az idei modell mellett. A hardverrel amúgy nincsen baj, a Unisoc szett most sem teljesít rosszul, 4 GB RAM-mal el lehet élni, de hiába a 90 Hz-es képfrissítés, a felbontás már szemmel láthatóan kevés, ahogy a 64 GB belső tárhely is, noha bővíthető. A képalkotó képességek meglehetősen gyengék, a 18 wattos gyorstöltés kiaknázáshoz pedig további beruházás szükséges. Alapvető feladatokra (kivéve ugye a fényképezés) nem olyan rossz a Nokai G21, de a világon semmit nem tudok felhozni, hogy miért ezt válassza valaki, akár még egy Moto G30-cal szemben is. Nagyjából ugyanazt tudja picit erősebb hardverrel és kellemes szoftverfelülettel ugyanannyiért. A tavalyi modellek között az említetteken kívül is rengeteg sokkal jobb ajánlat van, az pedig jelen esetben nem igazán érv, hogy de ez friss.

AliceWake

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

Előzmények

 • Bemutatkozott a Nokia G21

  Kijelzőben és akkumulátoros üzemidőben fejlődött a Nokia G20 utódja, kamerában lépett előre és hátra is.

 • Nokia T20 - nem tévedés

  Kedvező árú, alapfelhasználásra ténylegesen megfelelő táblagépből nincs túl sok, de a Nokia T20-szal eggyel biztosan nő az alternatívák száma.

 • Nokia G10 és G20 - hibás gének

  A G széria első két modellje ismét nem egy erős ajánlat, bár a legalsó árkategóriában nincs nagy tolongás, úgyhogy a G10-nek még lehet esélye.

Hirdetés