Hirdetés

Megmutatta erejét a Nokia G22

A még be nem jelentett készülék megjárta a Geekbench tesztjét, de ez alapján nem körözi le a G21-et.

Újabb belépőszintű Nokia okostelefonnal készülhet a HMD Global, a Geekbench adatbázisában ugyanis feltűntek egy bizonyos Nokia G22 eredményei. Ezek nagyon hasonlítanak a tavaly év elején megjelent Nokia G21 által produkáltakra, sőt, a G21 nálunk jártakor tesztjében minimálisan magasabb pontszámot hozott egy- és többmagos teljesítményben is, mint azt a G22 tette most.

A Nokia G22 pontjai a Geekbench tesztjén, és némi információ a hardverről.
A Nokia G22 pontjai a Geekbench tesztjén, és némi információ a hardverről. (forrás: GSMArena)

Bár a Geekbench nem nevezi meg, hogy milyen lapkakészlettel tesztelt a G22, az látható, hogy nyolcmagos, 1,6 GHz-re skálázott CPU-val dolgozik, amiből következtetni lehet rá, hogy megmaradt az elődből a Unisoc T606. Ami pozitívum, hogy úgy tűnik, az alapmodell idén 4 GB operatív memóriával indít majd, míg tavaly a G21 még 3 GB-tal dolgozott. A G22 emellett Android 12-es rendszerrel kerülhet piacra, ez előnye lehet a G21-el szemben, hisz utóbbi a 11-es főverzióval jelent meg, megkapta a 12-t, de már csak egy frissítés garantál a HMD kétéves terméktámogatás fennmaradó idejében. Ezzel szemben a G22-nél majd megjelenéstől fogva ketyeg a két év, a kérdés csak az, mennyivel emeli meg az új Nokia árát a HMD?

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Csepegtetik az Android 12-t a Nokia G21-re

    Egyelőre nincs globális OTA, de bizonyos régiók, köztük például Németország megkapták az Android 12-es frissítést.

  • Nokia G21 - jellegtelen

    A belépő szint ára vészesen emelkedik, a specifikáció viszont nem igazán hajlandó követni az inflációt, úgyhogy az elégséges szolgáltatás egyre többe kerül. A Nokia G21 legalább egy 90 Hz-es panelt fel tud mutatni az ársávban.

  • Bemutatkozott a Nokia G21

    Kijelzőben és akkumulátoros üzemidőben fejlődött a Nokia G20 utódja, kamerában lépett előre és hátra is.

Hirdetés