A Nokia G20 is Android 12-re frissült

Az alsóbb szériás modell Android 11-gyel indított, és kis késéssel megjött rá a 12.

Hirdetés

Finoman szólva sem voltunk a Nokia G20-tól elragadtatva tesztünkben, ám a szoftverben pont nem találtunk hibát. A 6,52"-es HD panelt kínáló készülék vegytiszta Android 11-gyel debütált bő egy éve, és számos biztonsági hibajavító csomag tartotta naprakészen a rendszert, ám az Android 12-es telepítőcsomagra egészen idáig várni kellett.


A Nokia G10 és G20 egymás társaságában [+]

A lényeg: elkészült, és a többlépcsős közzététel elindult, úgyhogy az apró, 1,97 GB-os csomagot letöltve már lehet is telepíteni a májusi biztonsági javítást is magában foglaló frissítést, aminek V2.230 a build száma. Tény, hogy a HMD Global mostanság annyira nem gyors a frissítésekkel, viszont most már rengeteg készüléke Android 12-t futtat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia G21 - jellegtelen

    A belépő szint ára vészesen emelkedik, a specifikáció viszont nem igazán hajlandó követni az inflációt, úgyhogy az elégséges szolgáltatás egyre többe kerül. A Nokia G21 legalább egy 90 Hz-es panelt fel tud mutatni az ársávban.

  • Elindult az Android 12

    A készülékeken ugyanakkor még napok vagy hetek kérdése, mire az új szoftververziót láthatjuk. A Pixel modelleknek is várniuk kell.

  • Nokia G10 és G20 - hibás gének

    A G széria első két modellje ismét nem egy erős ajánlat, bár a legalsó árkategóriában nincs nagy tolongás, úgyhogy a G10-nek még lehet esélye.

Hirdetés