Hirdetés

Nokia E72 - bevált recept

Hirdetés

Külső

Az E72 több színben is létezik, eredetileg úgy volt, hogy barnás árnyalatú készüléket kapunk, de ezüstös csillogás lett belőle. Nem baj, legalább jobban össze tudtam hasonlítani az E71-gyel. A méretek szinte semmit sem változtak, egyetlen milliméterrel lett szélesebb az újdonság, s ez egyetlen grammos tömegnövekedést eredményezett, ezek elhanyagolható különbségek. Fentiekből ugyan nem következik egyértelműen, de tény, hogy a kijelző sem változott, ugyanaz a fektetett QVGA ablak van most is, amely 2,36 inches átlóval bír.

Nokia E72
[+]

A külső változások a gombsornál indulnak, az E72 inkább az E63-ra épül, azaz kisebb lett a szóköz billentyű (amellyel a zseblámpa funkció is aktiválható), ettől jobbra és balra pedig egy-egy bónusz gomb is helyet kapott. Ami mindenképpen pozitív, hogy a gombsor alatti hely vékonyabb lett, ennek pedig az az eredménye, hogy a kijelző alatti funkcióbillentyűknek több terület jutott, így jobban kezelhetőek.

Nokia E72
[+]

Az egyik legfontosabb változás a fentiek ellenére mégis a kezelőszervekhez kapcsolódik, ugyanis az öt irányú navigációs gomb közepe érintésérzékeny (is), ergo ezen felület simogatásával is tudunk haladni a menüben. Őszintén szólva olyan sok értelmét nem láttam, tekintve, hogy nem lehet mondjuk folyamatosan egy irányba mozogni így sem, böngészésnél különösen béna, ha ezzel akarunk vagizni, akinek pedig nem tetszik ez a funkció, az ki is kapcsolhatja.

Nokia E72
[+]

Van azonban más változás is a külsőn, ami sokkal örömtelibb, jelesül a 3,5 mm-es jack csatlakozó felbukkanása, amely az elődmodell 2,5 mm-es bemenetéhez képest jóval elterjedtebb. A microUSB csatlakozó nem változott, az oldalról betehető microSD kártya nyílásába 16 gigás lapkát is rámolhatunk, a készülék dobozában (illetve már gyárilag magában a telefonban) 2 gigabájtos egység lapul.

Nokia E72
[+]

A hátlap továbbra is fém, ezúttal hosszúkás csíkok adják a mintázatot. A kamera kitüremkedésének helye is változatlan, ám ebben a telefonban már 5 megapixeles érzékelő lakik, ez érthető változtatás volt, haladni kell a korral. Az összeszerelési minőség továbbra is vitán felül kiváló, az E72 egy nagyon masszív, nagyon minőségi, prémium kategóriás okostelefon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés