Hirdetés

Nokia 5730 XpressMusic - a vaddisznó

Hirdetés

Bevezető

Mi történik, ha a negyvenes üzletembert bedobjuk egy trance partyra? Vagy fejvesztve menekül, de a kapuban valaki még lehányja az Armani öltönyt, vagy pedig előbújik belőle a vadállat és együtt pörög a tizenéves lányokkal. Vagy lányokra. És ha stílusos, van pénze, be akar vágódni, akkor elővesz az addigra már szebb napokat látott öltönyéből egy 5730-at.

Nokia 5730 XpressMusic
[+]

A Nokia weboldalán a "Play. Share. Chat." szlogen olvasható az XpressMusic jelenlegi csúcsmodelljének fotója mellett, s ezúttal még a dobozon sincsen kép egyetlen emberről sem, aki használná, vagy csak a kezébe fogná a készüléket. Nagyon trendi koncertszervezők? Fiatalon befutott Kozsó-utánlövések? Ki vesz 83 lepedőért pirosra festett E75-öt, amin annyi gomb van, mint egy Boeing 747 műszerfalán?

Nokia 5730 XpressMusic
[+]

Az mgsm.hu-tól érkezett telefonnak biztos van célcsoportja, különben nem került volna kifejlesztésre. Bár én hiába szondáztattam a népet (20-45 éves, heterogén, budapesti, tájékozott, irodai munkatársak, uszkve 12 fő), senki sem gerjedt rá igazán a telefonra. A Nokiánál bizonyára úgy gondolták, hogy ha már mindenféle jöttment miniszterelnökök is táncra perdülnek promóciós jelleggel a dolgozószobájukban, akkor adjunk a piacnak egy olyan készüléket, amely tartalmazza az összes fontos üzleti funkciót, de közben zenés, fiatalos és - elvileg - vidám is. Ez elég eklektikusan hangzik, ám egy dologgal biztos jól variáltak: az árral.

Nokia 5730 XpressMusic
[+]

Ha csak azt nézzük, hogy milyen tudást kap a vásárló a pénzéért, akkor nem lehet ok panaszra. Gazdagon felszerelt doboz, QWERTY, itt-ott fém, Symbian operációs rendszer, nagy kijelző, 3,2 megapixeles kamera, WLAN, N-Gage támogatás, irodai funkciók... ez mind benne van az új XpressMusic készülékben. Rég járt nálunk ennyire sokoldalú telefon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés