Bemutatkozott a Nokia E6

Most lett vége a Nokia által rendezett sajtótájékoztatónak, amelyen igazából három témáról szólt: áttekintettük az Ovi Store jelenlegi helyzetét, bemutatásra került két új telefon, valamint a Symbian vérfrissítéséről is szó esett, utóbbi egy hamarosan elérhető firmware update-ben manifesztálódik.

Az X7-00 mellett a gyártó bemutatta az E6-ot, ami az E71 és az E72 utódja, talán az előbbihez egy kicsit közelebbi formavilággal. A telefon teljes kiosztású fizikai billentyűzetet és érintőképernyőt kapott, az egykezes használatra kihegyezve. A fém hátlappal szerelt gép az irodai használatra kiválóan alkalmas; ezt az előre telepített Mail for Exchange, Office Communicator és Sharepoint szoftverek biztosítják, a háttértáron lévő adatokat titkosítja, valamint VPN-kliensek használatára is lehetőséget nyújt. A mobil fekete, ezüst és fehér színben lesz kapható,természetesen ez a gép már a ma bejelentett firmware update-tel ("Anna") érkezik. A gép 8 GB belső memóriával, 1500 mAh-s akkumulátorral érkezik, processzora egy 680 MHz-es órajelen ketyegő ARM1176, a grafikus gyorsításért egy nem túl ismert Broadcomm chip, a BCM2727 biztosítja.

A kijelző külön említést érdemel: a 2,46 hüvelykes képátlójú képernyő VGA, azaz 640 x 480 képpontos felbontással dicsekedhet, mely annak ellenére is lenyűgöző képminőséget biztos, hogy sima TFT-LCD panelről beszélünk. A dologban főleg az az érdekes, hogy ezzel ugyanazt a dpi-t (inchenkénti képpont) érték el, amit az iPhone 4 is nyújt a maga 3,5 hüvelykes, 640 x 960 pixeles kijelzőjével - a Nokia ennek ellenére sem dobálózott olyan kifejezésekkel, mint a "Retina Display", amiért hálásak vagyunk nekik. Az E6 még ebben a negyedévben piacra kerül, ára várhatóan 340 euro körül fog alakulni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés