Hirdetés

Nokia 1650 - olcsójános

Kijelző, alapfunkciók

A készülék weboldala szerint felvidít majd engem a nagyméretű kijelző. Hát, valóban, mert ezen tényleg röhögtem, a 128x160 pixeles CSTN képernyő ugyanis olyan mértékben gyalázatos, hogy egyszerűen bűn legyártani. Persze tudjuk mi, hogy olcsóbb, mint a TFT, de más gyártónak sikerül már annyira igényesnek lennie, hogy néha nem spórolják ki ezt még az alsóbb kategóriákból sem, vagy ha igen, akkor próbálnak olyan kompromisszumokat kötni, mint az UBC (Sony Ericsson), vagy az UFB (Samsung), amelyek szintén nem túl erősek, de ezt a képernyőt röhögve múlják felül. Nem is a felbontáson akarok én itt rugózni, hanem a kontraszt tökéletes hiányán, fakó, életlen képet ad a 1650 ablaka, napsütésben esélytelen (egyszer, egy jóképességű kollegám a CSTN betűszóra azt a megoldást adta, hogy "CSúnya és Te nem látod a Napsütésben", ami itt abszolút helytállónak bizonyult).

A menü a megújult Series30 platform, az eddigi verzióban oldalra görgetős verziót láthattunk, ez most kilenc ikonossá terebélyesedett. Átlátható lenne, ha a kijelző... oké, megpróbálom nem bántani többet a képernyőt. Van egy rakás előre definiált téma, ahol az egészen extrém háttérképektől a nonfiguratív mintákig válogathatunk, ezeket pedig profilokhoz rendelhetjük. Ha gondot okoz a láthatóság, akkor magunk árnyalhatjuk a séma színeit, ilyenkor a kijelölések és a menügombok, illetve a háttér egy része is módosul. A fényerőn is lehet tekerni, de teljesen felesleges.

A telefonkönyv 200 férőhelyes, elég kis puritán. Egy névhez öt számot társíthatunk, illetve egy előre gyártott arcképcsarnokból valami fejet, hogy hátha ez segít az azonosításban. Van gyorstárcsázás, és hívásszűrés is. Az üzenetkezelésről szóló fejezet is rövidke lesz: van SMS, és slussz. Még MMS sincsen, email kliensről ne is álmodjunk. Az üzenetírás a gombok miatt rettenetes, kerültem mindig, ahogy csak tudtam. A csengőhangokról is megemlékeznénk egy mondatban: a Nokia szerint MP3 jellegű digitalizált zenék, persze ez elég nagy kummantás, mert az MP3-hoz közük nincs, de zenének zene. Újabb csengőhangokat csak a jó öreg dallamszerkesztővel tudunk összehozni, rátölteni semmit nem lehet, mert a dinamikus belső memória 0 KB méretű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés