Motorola Edge 40 neo - színre és formára

Ez most a legolcsóbb prémium kategóriás Motorola, amely nem kicsit alapoz az impulzusvásárlásra, de objektíven nézve is vannak jó tulajdonságai.

Bevezető

Tavaly az Edge 30 mellett a neo utótagú, jóárasított verzió ugyanakkor mutatkozott be, mint a csúcsmodell, idén ez kissé később történt meg. Nem baj, nincsenek elkésve, mert pont belehajlunk a harmadik-negyedik negyedévbe, amikor egyébként is kissé felpezsdül a most már évek óta mélyrepülésben levő mobilpiac, a Motorola pedig elkezdett nagyon kapaszkodni és Magyarországon is lényegesen nagyobb energiákkal vannak jelen, mondjuk kapásból minden hazai szolgáltatónál van Motorola termék, ami sokat dob a márka kézzelfoghatóságán.


[+]

Nade. Az elmúlt években sokszor előkerült, hogy úgy kilőttek az okostelefonok árai, mintha minden gyártó azt gondolná, hogy őt találta volna fel a mobilt, mint olyat, a csúcskategóriában csak pislogunk a 4-600 ezer forintos ajánlatok láttán, de a középkategória is 100 lepedő felett indul, megsaccolni sem lehetett, hogy hol van ennek az őrült rohanásnak a vége. De azt hiszem, hogy itt. Nem, nem az Edge 40 neo állítja meg az árvágtát, már a Honor 90-nél lehetett érezni, hogy ezt most nem tolták annyira túl, mint szokák, a Poco F5 kvázi az év vétele eddig, akár jön hivatalosan, akár nem, a Nothing Phone (2) is érvényes árcédulát kapott, egy ideje már nem érezzük azt folyton, hogy megint rátett valaki az eddig sem könnyen emészthető általános árszintre egy lapáttal. És még az iPhone-ok árai is inkább csökkentek.


[+]

És akkor megjött az Edge 40 neo 155 ezer forintos nyitóáron. Csak mondom, hogy tavaly 20 lepedővel drágábban nyitott az előd kevesebb RAM és feleekkora tárhely mellett. És a termék papíron egyáltalán nem lett rosszabb. Azt most nem tudjuk még eldönteni, hogy csak a Motorola kezd el ennyire agresszíven árazni piacszerzési okok miatt, vagy talán kicsit konszolidálódnak az árak, de ha azt nézem, hogy mit ad az Edge 30 neo és mindezt mennyiért teszi meg, akkor talán jogos volt az átlagnál felfokozottabb érdeklődésem a tesztkészülék iránt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés