Honor 90 - modellalkat

Újabb számozott Honor készülék érkezett Európába. A márka függetlenedése óta ez a legjobb ajánlat a szériában, de azért nem tökéletes.

Bevezető, doboz

Új év, új prémium középkategóriás készülék a Honortól. A márka számozott szériája anno, még a Huaweijel közös időszakban mutatott pár remek modellt, emlékezzünk például a Honor 8-ra vagy a 20-ra, ám az anyacégtől való elválás utáni visszatérés nem volt tökéletes. Igaz, nem rossz készülék a Honor 50 és 70 sem, a túl magasra belőtt nyitóár mellett a külsejük volt az egyetlen igazi ütőkártyája a készülékeknek. A számok alapján így is sikerült azért visszahúzni az egykori vásárlókat újra a márkához, hatalmasat nőtt a márka Európában, ezt pedig javarészt a számozott szériás készülékeknek köszönhetik. A Honor 90 már jobb helyzetből indul, egyrészt vállalhatóbb a független piaci induló ára, másrészt itt már van olyan hardveres extra is, melyet más készülékben egyelőre nem találni, harmadrészt a Honor az elmúlt két évben visszatért mindhárom nagy magyar operátor kínálatába is, amivel ugye már bejönnek a hűségkedvezmények is a képbe, segítve a vásárlót.


[+]

Kezdjük az árakkal. A Honor 90-et Magyarországon 8/256 GB-os változatban 219 990 forintért, a 12/512 GB-os változatban 239 990 forintért szeretné eladni a márka a kártyafüggetlen piacon. A készülék bemutatását követően előrendelői akciót is futtatnak majd, melynek keretein belül egy Honor Pad X8-at is adnak a vásárlóknak.


[+]

De túl szép lenne, ha nem lenne valami, amiről le kell mondani. Ez esetünkben a töltő és a tok a dobozban. A tesztre még megjelenés előtti demó modellt kaptunk, de már azzal a csomagolással, melyet a vásárló is megkap majd, s ebben bizony nem volt fali adapter, kérdésünkre pedig azt válaszolta a márka hazai képviselete, hogy a töltőt külön kell majd beszerezni a vásárlóknak is. Ez azért elkeserítő, mert a Honor saját gyorstöltési szabványt használ, így a 66 wattos vezetékes gyorstöltés (a.k.a Szuper töltés) csak saját adapterrel érhető el. Az 5000 mAh-s akkumulátort PD és QC gyorstöltőkkel minimum másfél órán át kell etetni, ezzel szemben a Honor 50 mellé adott 66 wattos adapter kevesebb mint egy óra alatt végzett a teljes töltéssel. Pozitívum, hogy 5 wattos vezetékes visszatöltésre képes a készülék a Type-C csatlakozón át, de árnyalja a képet a vezeték nélküli töltés hiánya.


[+]

Szintén le kell mondani a dobozban mellékelt tokról is, ami kár, hisz a készülék a négy oldalt ívelt kijelzője miatt vékony kerettel rendelkezik, mellé nagy méretű is, így egy kézzel fogni és használni nem a legegyszerűbb mutatvány. A kijelzőt legalább előre telepített védőfólia óvja, és a hátlap pedig kevésbé csúszik mint az előző években. Ezzel pedig rá is térhetünk következő oldalra, ami a kijelzőt és a külsőt taglalja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés