2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Meizu M6 Note - sikert jegyezhet

Nem ülhet ölbe tett kézzel a Xiaomi, a phablet méretosztályban negyvenezer forint körül egyre jobbat nyújt az egyik fő konkurens is. Mostantól itthon is kapható!

Hirdetés

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Az M6 Note legfeljebb két nanoSIM-et fogad be, az itthon forgalomba kerülő példányok természetesen ismerik a B20-as sávot, az LTE-modul egyébként legfeljebb 150/50 Mbps átvitelt tesz lehetővé. MicroSD-vel történő bővítés esetén sajnos csak egy kártyát fogunk használni. A WiFi 802.11a/b/g/n típusú, átlagos érzékenységgel (dual band, HotSpot, Direct, Display). A Bluetooth 4.2-es verziószámú, az A2DP és LE profilok egyértelműek, az AptX vagy az LDAC-támogatást viszont hiába keressük. A microUSB csatolófelület 2.0-s adatátvitelt biztosít, megvan MTP és PTP, illetve az OTG-képesség is. A navigáláshoz a földi pozicionálás mellett GPS, a GLONASS és SBAS műholdakat tudott használni, Galileo és QZSS nincs. Szenzoros téren sem fogunk panaszkodni, adott a fény-és távolságérzékelő, a gyorsulásmérő, a giroszkóp, és a mágneses hall szenzor. A kijelző fölött ott figyel az értesítési led is.


[+]

Természetesen hiányzók is vannak, a légnyomásmérő kimaradt, ahogy az infra és az NFC sem része a listának. Ezeknél jóval fontosabb a beszélgetési hangminőség, ami viszont szintén helytálló, a kijelző feletti kis hangszóró maximális hangereje lehetne két fokkal magasabb, viszont különösebb hálózati problémákkal nem találkoztunk, a mikrofon érzékenysége pedig szintén nagyon jó, némi zajszűrés is van. A gyári böngésző mellett a Chrome is telepítésre került gyárilag, sebesség és általános használhatóság szempontjából ez utóbbi jobb választásnak tűnik, a Meizu-féle szoftver viszont számos apró extrát kínál.


[+]

Értékelés: Meizu M6 Note
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Az akkumulátor 4000 mAh kapacitású, és mivel ismerjük a Snapdragon 625 energiahatékonyságát, nem meglepő, hogy a kétnapos üzemidő még átlag feletti használattal is gond nélkül kijött. Böngészni és videózni nagyon sokáig, akár 15-18 órán át lehet, de a tesztkörülményeket mellőzve, a szokásos alkalmazásokat használva, egy aktív kártyával a hálózaton internetezve, a takarékosságra nem különösebben figyelve is 6-7 órás kijelzőidőket láthatunk egy átlagos periódus végén. A gyári gyorstöltő nem a legkomolyabb teljesítményű, amit valaha láttunk, de 30-40 percnyi töltés bőven elég lehet egy napnyi normál használathoz.

A Meizu M6 után nem meglepő, de ismét pozitív eredmény született. Akinek nem jelent problémát a nagyobb méretű készülékház, és a negyvenezer forint fölötti kategóriában gondolkodik, bátran benevezhet egy ilyen kütyüre, hiszen hardveres és szoftveres téren is szinte minden konkurensén túlmutat. Minőségi, fém készülékház, aránylag méretes kávákkal, viszont a sokak számára még mindig szimpatikusabb 16:9-es képaránnyal. Takarékos, de maximális teljesítményben is megfelelő a hardver, jók az adatkommunikációs képességek, a szoftver nem friss, de gyors és jó extrák vannak benne, egyedül a kamera az, ami a szenzor és az optika ismeretében gyárthatna jobb fotókat is, de ez is csak ahhoz képest értelmezendő, hogy egy eddig csak jóval drágább eszközökben látott IMX362 végzi a munka oroszlánrészét. Az M6 Note minden további nélkül ajánlott mobil!

Meizu M6 Note

szentkuti11

A tesztkészülék az EuStock jóvoltából jutott el hozzánk, megvásárolni ide kattintva lehet!

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.