MEE audio fülhallgatók tesztje

M6 Pro, összegzés

Végül, de nem utolsó sorban az M6 Pro jutott el hozzánk, ami a három közül a legjobb hangminőséggel kecsegtet minket, de az ára 50 euró alatt van. A felszereltsége alapján is ez emelkedik ki a sorból, hatféle szilikon harang, egy pár Comply habilleszték, kétféle kábel (az egyik mikrofonos, felvevőgombos, a másik hagyományos), egy keménytok, két csipesz, illetve egy 3,5->6,3 milliméteres jack átalakító is jár hozzá. Külsőre nagyjából olyan, mint egy Shure-CL fülhallgató, kábelének szigetelése átlátszó, csakúgy, mint a háza, ami alatt megtekinthetővé válik a 10 milliméteres, dinamikus meghajtó: nem annyira esztétikus, mint egy Ferrari V8-as motorja az üveg motorházfedél alatt, de valószínűleg hasonló hatást akartak vele kiváltani. Akinek nem tetszik ez a kialakítás, az vásárolhat belőle füstszürkét is, de enyhén az is áttetsző.

MEE audio fülhallgatók tesztje
[+]

Jó hír tehát, hogy a kábel és a driverek is cserélhetők, az Amazon oldalán ráadásul lehet is találni alkatrész-utánpótlást rentábilis áron, a gyártó szerint pedig enyhe izzadtságnak is ellenáll a kütyü, tehát abszolút built to last modellként definiálják a kiváló hangminőség mellett. Kényelemre átlagosnak mondható, vetőcsövének szöge nem állítható, kisebb fülkagylóval rendelkező embereknek pedig nagy lehet a fülhallgató, de a legtöbb ember számára kényelmes és hosszútávon sem zavaró, az illesztékei is kellően rugalmasak.

MEE audio fülhallgatók tesztje
[+]

A zenehallgatást egy alaposabb bejáratás előzte meg, előtte nagyon nyers, már-már kellemetlen volt az eszköz hangja, utána azonban egészen kisimult és értelmezhető lett a hangképe. A basszusai jelentősek, hangsúlyosak és élénkek (főleg az armatúrás A151p-vel összehasonlítva), de kicsit nyomottak, mintha nem adna ki magából minden hangot egy bizonyos frekvencia alatt, hanem nemes egyszerűséggel levágná azokat. Van tehát egy pont, ami alá nem akar bemenni, de addig egyszerűen zseniális, egy-két gitárszólót úgy tud lenyomni, hogy az ember vissza akarja tekerni a számot a szóló elé, aztán még egyszer, aztán még egyszer. A középtartománya enyhén fátyolos, ez főleg bizonyos énekhangoknál tűnik fel, ehhez társul a közepes színpadkép és szeparáció. A magasba érve ismét helyrejönnek a dolgok, enyhén érces ez a tartomány, szerencsére tisztességes mennyiségben van jelen, V-karakterű fülhallgatóként viselkedik az M6 Pro, olyannyira, hogy többen számoltak be fülsértően sok magasról, én személy szerint ezt nem tapasztaltam.

Végül következzenek az árak: a német Amazonon körülbelül 45 euróért (átszámítva körülbelül 14 000 forint) szerezhetjük be a M7P-t, 32 eurót (nagyjából 10 000 forintot) kell letennünk az A151p-ért, az M6 Pro pedig 48 euróba (nagyjából 15 000 forintba) kerül. A fentiek közül a sportos M7P és az ügyesen hangolt M6 Pro állt hozzánk legközelebb: mindkettő esetén nagy fegyvertény a cserélhető kábel és a bőséges tartozékkínálat, előbbi mellett szól az állítható vetőcső, a maximális kényelem és az IPX5 ipari szabvány szerinti cseppállóság , utóbbi pedig egy kiválóan hangolt meghajtóval és esztétikus külsővel próbálja meggyőzni a vásárlókat. Az M6 Pro egyértelműen plecsnit érdemel, a többihez viszont egy kicsit visszafogottabb árat illene társítani, ha sok felhasználóhoz szeretnének eljutni velük.

MEE audio M6 Pro

szentkuti11

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés