IFA 2023: Csúcskategóriás okos sous vide szettet mutatott be a Typhur

A Sous Vide Station prezentálja a forma és a funkció összhangját prémium kivitelben, jól átgondolt opciókkal.

A Typhur jelenleg három termékkel rendelkezik, ezek közül egyelőre az offline, de irtó gyors reagálású (valójában a leggyorsabb a piacon) és érzékeny InstaProbe vásárolható meg. A forró levegős sütő (Typhur Dome), ami az egyedi kialakítás miatt fele akkora, mint a konkurencia megoldásai, viszont kétszer akkora mennyiség fér bele és a Typhur Sync, ami a Meaterhez és a MeatStickhez hasonló, vezetékmentes okos maghőmérő egyelőre még nem elérhető, az IFA-ra elhozott Sous Vide Station viszont már előrendelhető egy 50 dolláros előleg fejében. Ami után már csak 949-et kell kifizetni. Egyébként még 1000-ret kéne, csak van előrendelői kedvezmény.


[+]

A Sous Vide Station egy elég komplex, bár nem különösebben nagy, de kétségtelenül prémium megoldás a műfajban, víztartállyal, kvázi integrált, vezetékmentes vákuumozóval (mágnesesen rögzíthető, ezzel együtt töltődik is) és okos vezérléssel, ami a 12,3 hüvelykes, színes LCD panelen vagy a Typhur alkalmazáson keresztül történik; mindkét platformon elérhető a működtetéshez szükséges összes lehetőség, illetve a Michelin-csillagos séfek által prezentált receptek és részletes útmutató az adott fogás elkészítéséhez.


[+]

Az 1750 watt teljesítményű berendezés 12 liter vizet mindössze 20 perc alatt melegít fel 54 °C-ra, a szabadalmaztatott keringetőrendszer pedig egyenletes hőmérsékletet biztosít a tartály egészében. A törésbiztos, mosogatógépben mosható, duplafalú tartály hővesztesége csupán 20%; opció az időzített főzés, ebben az esetben képes hidegen tartani a mondjuk reggel bekészített ételt mindaddig, amíg el nem indítjuk a folyamatot, mondjuk pár órával a hazaérkezésünk előtt. A csomag részét képezik a szuvidáló zsákok is, de ezeket nyilván bármilyen dedikált zacsival helyettesíthetjük a későbbiekben.

Természetesen vannak erre (is) egyszerűbb és olcsóbb megoldások, de a Typhur Sous Vide Station kétségtelenül képes kiváltani a must-have érzést a rendkívül elegáns, képességeihez mérten kompakt és letisztult kialakításával, ami maximálisan kiaknázott, de nem túlgondolt funkcionalitás kísér. Ért is egy dizájndíjat az idei IFA-n. Egy próbát mindenképpen teszünk a beszerzésre, ha már Jessica, a stand illetékes elvtársa egyáltalán nem tűnt elutasítónak egy lehetséges teszt kapcsán, amihez ugye szükségképpen kelleni fog egy készülék is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés