IFA 2023: Komoly kihívója akadt a Meaternek

A kaliforniai The MeatStickbe a berlini IFA-n botlottunk bele, ami annyira nem meglepő, mivel direkt kerestük.

Nem kérdés, hogy egy jól kalibrált maghőmérővel lényegesen egyszerűbb a tetszőleges húsfélé kívánalmainknak megfelelő elkészítése, amire természetesen egy szögegyszerű, buta célhardver is alkalmas, de ezt is lehet fokozni, az okos maghőmérők pedig egyértelműen a műfaj csúcsmodelljei és nem feltétlenül azért, mert képtelen lenne bárki is kivárni a grillrács/serpenyő mellett azt a rendkívül kis időt, amíg egy darab steak elkészül. Több különböző húsfélét egy időben menedzselni, nagyobb darabokat, hosszabb időn keresztül készíteni (amíg jellemzően más teendő is akad a konyhában) vagy smokerben, hosszú órákon keresztül sütni egészen más műfaj, főleg, ha a szmókert nem a garzon két lépéssel megközelíthető teraszára csaptuk ki.

Mi egyelőre a Meaterrel szereztünk tapasztalatot arról, hogy még a sokéves gyakorlattal rendelkező is mekkora segítség egy ilyen eszköz, arról a felállásról nem beszélve, ha valaki még azzal küzd, hogy a minőségi alapanyagból minőségi, de legalábbis emberi fogyasztásra alkalmas, a csekélynél némiképp magasabb élvezeti értékű étel legyen. Lényegében a The MeatStick is pont ezt nyújtja, de a specifikáció alapján egy nagyon picit jobban átgondolt eszköznek tűnik.

[+]

A kaliforniai The MeatStick összesen három modellt kínál, az eredeti MeatSticket, a MeatStick 4-et és a MeatStick Chef verziót. Az alapmodell egyszerű, két darab AA elemmel üzemelő töltőtokkal 10 méteres hatótávot kínál, ami kiterjeszthető a beépített jelismétlővel felszerelt X Charger tokkal, ami összesen már közel 90 méteres mozgásteret biztosít a szakácsnak és a csatlakoztatott eszköznek. Az X Charger tehát némi felárért cserébe opcionálisan választható az alapmodellhez, ami a másik két alkalmatossággal megegyezően a belső hőmérsékletet maximum 100 °C-ig bírja, a külső hőt pedig 300 °C-ig tolerálja (ez mellesleg több, mint, amit a Meater tud).

A MeatStick két szenzorral dolgozik, egy külső és egy belső érzékelővel, a 4 és a Chef viszont összesen négy szenzorral mér, ebből három a hús belsejébe kerül különböző mélységben. A MeatStick Chef annyiban különbözik egyébként a 4-től, hogy lényegesen rövidebb, így kisebb formátumú húsokhoz is használható, ami azért remek ötlet, mert például egy 15 dekás bélszíngombócba/lazacdarabba/csirkemellbe igen nehéz, esetenként lehetetlen megfelelően beleoktrojálni a hosszabb sticket.


[+]

A MeatStick egy teljes töltéssel 24 órát hajlandó dolgozni, a Chef 18 órát bír, a 4-es pedig összesen 72-t. A MeatStick Chefhez és a MeatStick 4-hez is vásárolható jelerősítővel megtámogatott töltő (4X Charger), ami az alap 49 métert 198 méteres mozgástérré bővíti. Sütőben használva a hőmérőket lényegesen visszafogottabbak a távok, lakáson belül pedig 49 méteres tartományban mozoghatunk. Ha ennél is többre van szükség, egy powerbankről is üzemeltethető WiFi bridge oldja meg a dolgot, mivel a hőmérők a Bluetooth mellett WiFi modemmel is fel vannak szerelve, az X Charge töltőkkel pedig egyszerre 8 sticket is kezelhetünk.

A hőmérők kialakítása valamivel vékonyabb és sokkal hegyesebb, mint a Meateré, ami egyértelműen funkcionális előny, az viszont kétségtelen, hogy az összképet tekintve, mármint dizájnban nehéz felülmúlni a britek ajánlatát. További előny, hogy a töltők és a stickek is megvásárolhatók külön-külön, így csak egyszer kell beruházni egy igényeinknek megfelelő méretű stickre és hatótávú töltőre, amihez összesen további hét hőmérőt vásárolhatunk, amelyek színkódolva vannak, így könnyen megkülönböztethetők az applikációban.


[+]

A The MeatSticket egyelőre nem forgalmazzák hivatalosan Magyarországon, de a gyártó honlapjáról rendelhető a termék, ami a MeatStick esetében nettó 69-99 dolláros összeget jelent töltőtoktól függően; a mindennapi használatra optimális Chef és a nagyobb húsokhoz ideális 4 pedig 95-125 dollárba kerül. Bízunk benne, hogy a gyártó, ígéretének megfelelően eljuttat hozzánk egy MeatSticket, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassuk sütőben/air fryerben/olajsütőben/grillen/serpenyőben vagy akár (okos) sous vidálóban is, amire szintén pályázunk, csak egy másik gyártótól. Ja, mosogatógépben mosható.

Azóta történt

Előzmények

  • Meater Block - négy meater előny

    Mondanánk, hogy jó steaket sütni nem agysebészet, de sajnos elég közel áll hozzá. A Meaterrel viszont rengeteg időt és csalódást spórolhatunk magunkat, meg ugye bárkinek, aki kénytelen a főztünkből fogyasztani.

  • Meater+ vezetékmentes húshőmérő teszt

    Megvalósult álom: sütés és sörözés közben teszteltünk valamit. A Meater+ Bluetoothon kapcsolódó, kábelmentes hőmérő steaksütéshez egyszerű használattal és elegáns külsővel.

Hirdetés