Meater Block - négy meater előny

Mondanánk, hogy jó steaket sütni nem agysebészet, de sajnos elég közel áll hozzá. A Meaterrel viszont rengeteg időt és csalódást spórolhatunk magunkat, meg ugye bárkinek, aki kénytelen a főztünkből fogyasztani.

Kialakítás, technológia

Bone123 pár éve már bemutatta a Meater+-t, amit akkor még nem ítélt kihagyhatatlan alapkelléknek a konyhában, de hosszabb ideig tartó rendszeres és egyre felkészültebb használatot követően biztosan tudom, hogy már nem szívesen nélkülözné, akár wagyu nyakat süt medium rare, akár mangalica tarját „Zoli-féle BBQ-val”. Speciel pont ez volt a menü a legújabb Meater Block grill tesztje során, némi csirkemellel és lazacfilével kiegészítve, ugyanis a Blockkal egyszerre négyféle módon, akár négyféle húst is menedzselhetünk a grillrácson, ezt pedig jól ki is használtuk az Apption Labsnek köszönhetően, akik biztosították a Meater Blockot.


[+]

A Block összesen négy vezetékmentesen kapcsolódó, okos húshőmérő tűt tartalmaz, így egyszerre négy fő részére készíthetünk személyreszabott fogást marhából, sertésből, szárnyasból, bárányból és halból, vadat, kengurut, kecskét vagy struccot pedig az Egyéb menüpont kínál. Az alkalmazás egyébként nem sokat változott, a fő kategóriákon belül tovább specifikálhatjuk, hogy a jószág melyik részével dolgozunk éppen és milyen végeredményre várunk. A Block esetében a lényeg inkább a nagyobb tételben vagy eltérő igényeknek megfelelően való alkotás és a továbbfejlesztett adatkapcsolat.


[+]

A Meater Block már nem csak megnövelt hatótávú, 4.0-s Bluetooth kapcsolaton keresztül hajlandó kommunikálni, de a beépített, érintésérzékeny, monokróm OLED kijelzőnek köszönhetően úgynevezett stand-alone módban is használhatjuk, ha nem szeretnénk a telefonnal vacakolni főzés közben. A Meater Block is képes hangjelzésekkel instruálni a sütési folyamat során a beépített hangszórón keresztül (ami az érintési visszajelzés hangját is biztosítja), az apró, de kiváló láthatóságú megjelenítőn pedig követhetjük a perfekt végeredményhez szükséges információkat.


[+]

A másik újítás a WiFi kapcsolat, illetve jelerősítő, ami a mobil és a blokk között tartja a kapcsolatot. Ez nem csak a hatótávot növeli meg, de lehetővé teszi, hogy több eszközről is figyelemmel kísérjük a folyamatot. Ez nagyobb volumenű grillezés vagy sütés esetén már csak azért is hasznos, mert nem egyedül leszünk felelősek a megfelelő végeredményért, ami a Meaterrel (megfelelő alapanyagokkal és előkészítéssel) az esetek túlnyomó többségében garantált, így mindenkinek lehet sikerélménye és a Chef de Cuisine-nek sem kell négy vagy több tétellel zsonglőrködnie egyszerre.


[+]

A rendszer energiaigényét négy darab AAA elem biztosítja, a gyártó pedig az elemeket, úgyhogy ezzel sem kell vacakolni a sütés előtt, hogy stílusosan fogalmazzunk, a szett konyhakészen érkezik, de szükség esetén microUSB kébellel és random adapterrel is életben tarthatjuk a digitális Sous Chefet. A töltőport a rozsdamentes acél támasztékot támasztó pozícióba nyitva találjuk meg jobb oldalon, az elemeket pedig a mágnesesen rögzülő hátlapot eltávolítva cserélhetjük.


[+]

A hústűk kialakítása, anyaghasználata és technikai jellemzői megegyeznek a korábbi modellekével. A hús maghőmérsékletét érzékelő, hegyes végű rozsdamentes acél rész maximum 100°C-ig hitelesített, a húsból kilógó kerámia pedig 275°C környezeti hőt bír. A hústűkön jelzés mutatja, hogy meddig kell a húsba oktrojálni a célszerszámot, a tűket pedig számozás jelöli, de a Meater Block kijelzője alatt találunk szintén számozott, rozsdamentes acél jelölőket is, hogy a grillrácson vagy a sütőben kényelmesebben tudjuk azonosítani az egyes tűket.


[+]

A blokk továbbra is finoman megmunkált fából, pontosabban bambuszból készül, így az eredeti színe a használat során változni fog, de ez jellemzően jól áll ennek a matériának, a Meater Block pedig úgy en bloc bármilyen stílusú konyhának. A high tech megjelenést a természetes anyagok ellensúlyozzák, a magas szintű funkcionalitás, a letisztult dizájn és a kimagasló anyaghasználat kifogástalan összhangot mutat, ami egyértelműen a prémium kategóriába sorolja a terméket. Meg amúgy persze működik is, ami szintén nem elhanyagolható szempont egy használati tárgy esetében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés