LG KU990 - Viewty-beauty

Hirdetés

Bevezető

Fentem már a fogam nagyon az LG üdvöskéjére, amely hivatalosan KU990 névre hallgat, haveri körben pedig Viewty-ként ismerik a kortársai. Ha már szóba is kerültek, akkor nevezzük meg ezt a frissen kialakulóban levő brancsot: ők a hatalmas érintőképernyővel, de kevés gombbal rendelkező telefonok, az alapító tagot nevezzük iPhone-nak. Kik vannak még benne a bandában? A Samsung F700, az LG-től bónuszként a Prada, a HTC Touch, a többiek pedig hamarosan csatlakoznak, úgymint Samsung P520 (aka Giorgo Armani), Meizu M8, Neonode N2. (Illetve emlékezzünk meg csendben egy elfeledett tehénről, a Nokia 7700-ról is.) Várhatóan jövő nyáron érkezik hasonló Sony Ericsson, nem kell sokat várni az érintőképernyős Nokia telefonokra sem. Újra.

Miért jó az, ha nincs gomb? Nos, konkrétan senki sem mondta, hogy ez egyértelműen jó, de alapvetően két dolog szól ezen irányzat mellett. Egyrészt ordas nagy kijelzőt lehet beletenni, hiszen a komplett készülék egy nagy display. Másrészt pedig a felhasználói felületnek része lesz a virtuális gombelrendezés, amely mindig az aktuális funkcióhoz igazodhat. Mi vele a gond? A nyomáspont. Egy igazi gomb azért mégiscsak más, az fizikai valójában ott van. Érzem az ujjamon is, hogy megnyomtam, a kijelzőt viszont, hmm, nemigen lehet benyomni. Ezeknek a készülékeknek alapvetően két óriási kihívással kell szembenézniük: a szövegbevitel kérdéskörével, és a görgetéssel, ha a képernyőn túl sok az információ.

Az LG-nek nem ez az első ilyen dobása. A Prada készülék volt az úttörő ebből a szempontból (legalábbis házon belül), ám jellemzően a koreai gyártóra, az a modell inkább a divatra ment, mint a funkcionalitásra. (Jé, egy bizonyos Apple is hasonló utakon jár.) A Viewty esetében viszont nem csupán megtartották a Prada kialakítását, de végre hozzákevertek némi tudást is, így aztán létrejött valami egészen érdekes eredmény, amely egyrészt újszerű, másrészt tényleg fel tudja mutatni mindazon funkciókat, amelyek egy csúcsmodellt tényleg kiemelnek az átlagos telefonok középszerűségéből.

A gyártó sajtóügynökségétől ehhez képest meglepően aprócska dobozt vettem át, amely azonban ízléses (fekete karton), kinyitás után pici dobozokra bontva üldögél az összes szükséges tartozék úgymint: headset, USB kábel, töltő, mini stylus és egy miniCD, amely a csomagolás sötétségét ellenpontozva harsány narancsszínben pompázik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés