Hirdetés

LG KU990 - Viewty-beauty

Kamera

A Viewty nem is tagadja, hogy multimédia kapcsán magasan pozícionált gép. Szokás szerint a kamerával ismerkedünk meg először, amelyről tudjuk, hogy 5 megapixeles, Schneider-Kreuznach lencsét kapott, xenon vaku segít a derítésben és különben is, biztosan bombasztikus. A kereső ütősen néz ki ekkora képernyőn, az opciók eléréséhez rá kell bökni valamelyik csücsökre, és meg is jönnek az ikonok. A digitális zoomot a kamera gyűrűjének pöckölgetésével szabályozhatjuk, a többi fícsör pedig az érintős menüben található.

A képméret, a képminőség, és a környezeti sémák (napfény, izzólámpa, fluoreszkáló és borult) mellett az ISO érték is kapcsolgatható 100 és 800 között 4 lépésben, van néhány effekt, önkioldó, makró üzemmód, illetve ki-be kapcsolgatható az autofókusz és a vaku. Van több fotózási mód (party, portré, éjszakai, sport, strand (??), fekvő (???)), én maradtam az automatikusnál. Az exponálás egyből történik, a képek mentésére 1-2 másodpercet várni kell. Alant van egy sereg felvétel:

Látható, hogy Schneider-Kreuznach ide, vagy oda, ezek a fotók azért nem tökéletesek, és nem érnek fel az 5 megapixeles etalonnak tekintett Samsung G600-hoz. Sok a képzaj, ugyanakkor mégsem élesek a felvételek. Ami kicsiben az LG kijelzőjén jól néz ki, az nagyban már kevésbé. Engem külön idegesített, hogy makró üzemmódban is simán csippant az autofókusz megerősítő hangja, ha 50 méterre levő témát fotóztam volna, aztán egy halom elmosódott paca lett az eredmény. A képek csücskei is elmosódottak, és mindehol zaj, zaj, zaj.

Ezt ellensúlyozza viszont a döbbenetes videózási képesség. A legjobb esetben VGA felbontású mozik készülhetnek 30fps tempóval, és amiben egyedülálló a Viewty, hogy DivX-ben vesz fel. Ami azért nem rossz teljesítmény, finoman szólva, álljon is itt egy 14 megás tesztfelvétel, klikk. Meg lehet még fejelni a dolgot azzal, hogy 320x240-re állítjuk a felbontást, ilyenkor 120 fps lehet a képfrissítés, s így remek lassított felvételünk lehet... gyakorlatilag bármiről, de érdemes kipróbálni egy szaladó kutyán, vagy focizó embertársainkon. Ja, igen, és gyári fícsör a képstabilizátor is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés