LG GS500 - finomabb süti

Hirdetés

Multimédia

Egy újabb rész, ahol nagyjából semmi változás nem történt. Ugyanaz a 3 megapixeles kamera, ugyanúgy nincs se autofókusz, se LED villanó. Opciókból relatíve jól állunk, állíthatjuk a felbontás, a képminőséget, a fehéregyensúlyt, választhatunk effektust, éjszakai módot és önkioldót, továbbá van zajcsökkentő, kamerahang (nem kapcsolható ki), illetve változtathatunk az expozíción, és készíthetünk sorozatfotót is.

LG GS500

Az elkészült képeket nézve ennyi pont elég is. A részletek elmosódnak, festmény effektus ezerrel, az ég simán kiég (még felhős időben is), talán a színek még viszonylag jók. Nincs mit csodálkozni, ez bizony ennyit tud, bár azért a nagy konkurens Samsung hasonló hardverből jobb végeredményt tud produkálni. Videóra váltva se lesz jobb a helyzet. Maximum QVGA-ban filmezhetünk, már amennyire egy 10 fps sebességű folyamatot videónak lehet nevezni. Aki mindenképp kíváncsi rá, az itt talál egy tesztvideót.

LG GS500

Ezek után a zenében se vártam túl sokat tőle, de azért kicsivel jobb a helyzet. Az mondjuk igen zavaró, hogy a telefon nem készít adatbázist a zenékről, így minden bekapcsolás utáni első belépéskor várnunk kell, amíg összeszedi a zenéket. Aztán már a szokott módon, előadók, albumok szerint rendezve tudunk válogatni. Amikor megláttam a csengőhang szerkesztő menüpontot, nem hittem a szememnek. Pedig van ilyen is, igaz, hogy 2010-ben egy zenelejátszós mobilban roppant vicces az ilyesmi. A zenére visszatérve a lejátszó maga rendben van, kezeli az albumképet (az enyémeket mondjuk nem töltötte be), fut a háttérben, vannak gyári hangzásképek és alvó mód (automatikus kikapcsolás) is. A hangerő 30 fokozatú, bőségesen elég, a gyári fülest viszont kicsomagolni se nagyon érdemes. Kényelmetlen, harmatosan szól, ám mivel már van 3,5-es jack, ezért a csere nem nagy ügy. A rádió se maradt ki, háttérben fut, RDS van és 48 csatornát menthetünk el.

LG GS500

Most pedig egy kicsit kifejtem, mit takar a Pocket Apps menü. Ezek olyan beágyazott kis „zsebalkalmazások”, amik között van értelmesebb és kevésbé értelmesebb. A jobbak közé tartozik a testsúlykövető, és a futó társ. Utóbbi arra való, hogy a mozgásérzékelőt kihasználva számolja a lépéseinket, ezen keresztül pedig a megtett távot. A gyertya elfújós játék kb. 2 percig jó szórakozás, ahogy a szalaghirdetés és a fülelő is. A Mind selector totál értelmetlen. Valódi játékokból egész szép kínálat van, viszont meglepődve vettem észre, hogy az IWIW is ott figyel, de ez nem kliens, csak link az oldalra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés