LG GS500 - finomabb süti

Hirdetés

Külső

Bevált dolgon ne változtass, nagyjából ez lehetett az LG jelszava a GS500 formájának tervezésekor. Messzebbről nézve szinte nem is látjuk a különbséget, közelebbről azért már feltűnik, hogy nem ugyanaz. Nyúlánkabbnak látszik, ami annak köszönhető, hogy változatlan hosszúság mellett 3 mm-t lefaragtak a szélességéből, ráadásul ezzel vékonyabb lett a kijelző körüli fekete keret is. Mivel a vékonyságát is megőrizte, így mindenképp egy kompakt kis kütyü lett, illetve maradt. A fekete szín nem épp feltűnő, ám nem kell búsulni, az elődhöz hasonlóan ő is számos színben létezik, van lila, pink, fehér, bordó és barna. A teljes burkolat műanyag, mégpedig azon belül a puha tapintású változat. Sajnos a puhaság mellett kissé csúszós is, viszont az összeszerelés teljesen jó. Szépen, passzentosan illeszkedik minden, nincs nyöszörgés, lötyögés.

LG GS500
[+]

Az előlapot nyilván a kijelző uralja, ami kb. az utolsó fillérig ugyanaz, mint a KP500-ban volt. Képátlója 3 col, a színek száma 262 ezer, felbontása pedig WQVGA, tehát 240x400 pixel. Rezisztív TFT-ről beszélünk, az érzékenysége viszont megfelelő, ami nem is baj, mert ceruzát már nem kapunk hozzá. A képminőség viszont nem a legjobb, ilyen méretben és felbontásban már láttam jobbat. Sok helyen az ikonok „szőrösek” (pixelesek), a színek lehetnének élénkebbek, a világítás pedig erősebb. Lent ugyanazt a három gombot találjuk, csak már kör formában és világítás nélkül, amin kár volt spórolni. Felül bujkál a telefon egyetlen hangszórója, amin normális minőségben és igen hangosan halljuk a másik felet.

LG GS500
[+]

A hátlap totál sima, csak a gyártó logója és az ezüst keretbe foglalt kamera dobja fel kissé. Az optika mellé felírták, hogy 3 megapixeles, de sem tükör, sem pedig LED villanó nincs mellette, előbbiért nem kár, utóbbi azért jól jönne. A KP500-nál a jobb alsó sarokban találtuk meg a ceruzát, amit oldalra lehetett kihúzni. Itt már nincs ceruza, se jobbra, se máshol, egyszerűen elhagyták. Alapvetően logikus lépés, mert ha egy kezelőfelület eleve ujjal való használatra készült, akkor a kézírást leszámítva még rezisztív kijelzőnél sincs szükség a ceruzára.

LG GS500
[+]

Oldalt már sokkal inkább a letisztultság dominál. Ide tettek egy ezüst csíkot a tervezők, ami teljesen körbefut, így kicsit oldja a fekete komorságát. Alul a mikrofon árválkodik, jobb oldalt pedig a kamera gombjára mondhatjuk ugyanezt. A bal térfélen jutott hely a fedél mögé rejtett microUSB-nek és a hangerőszabályzónak. Felül találjuk a képernyőzár billentyűjét és egy 3,5-es jack kimenetet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés