LG GS500 - finomabb süti

Hirdetés

Adatkommunikáció, internet

Ez az a terület, ahol kicsit erősített az elődhöz képest a GS500. Míg a GS290-nél maradt a GPRS és EDGE, addig itt már kapunk 3G-t és 3,6 Mbit/s-os HSDPA-t is. Ráadásul a korábbi saját adatcsatlakozót microUSB-re cserélték, ami szintén jó lépés volt. A Bluetooth sem hiányozhat, ez 2.1-es verziójú és sztereó hangátvitelre is képes. A WiFi már nem fért bele a keretbe, de tudomásul kell vennünk, hogy ez még nem egy olyan magától értetődő dolog, mint a színes kijelző. A belső memória 30 MB-ra csökkent, de úgyis ott a microSD bővítés. Ehhez a hátlapot le kell vennünk, viszont kikapcsolni nem kell a készüléket.

LG GS500

A HSDPA megjelenése jó dolog, ám az már kevésbé, hogy ezt elég nehezen tudjuk kihasználni. Ennek oka, hogy a gyári böngésző egyszerűen borzalom. Irtózatosan lassú, a képernyőforgatás hosszú másodpercekbe telik, a HTML oldalakat meg ugyan betölti, de látjuk magunk előtt, ahogy minden egyes bittel megszenved. Tehát marad az e-mail, illetve az egyéb, netes kapcsolatot igénylő kis programok, ezek némileg jobban hasznosítják a szélessávú kapcsolatot, bár összességében is azt éreztem, hogy az a 3,6 Mbit inkább a 3,6 kbit-hez közelít.

LG GS500

A Facebook és Twitter kliensekről már volt említés, azonban előbbire kicsit még kitérnék. Az, hogy lassú, még fel se tűnik, az viszont már nagyobb gond, hogy tulajdonképpen majdnem használhatatlan, mert 10-ből legalább 8-szor egyszerűen befagy az egész. Magával rántja a telefont is, tehát hátlap levesz, akksi kivesz, visszarak és mehet elölről minden. A főképernyős widgetek között egy internetes keresőt és egy időjárás előrejelzőt találunk, ezekkel nem volt gond.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés