LG GS500 - finomabb süti

Hirdetés

Menürendszer, szoftverek

A sok hasonlóság folytatódik belül is, hiszen a szoftver nagyobb része változatlan maradt. Hozzányúltak a főmenühöz, ami megkapta az S-Class ikonjait, illetve a régi mellett az újfajta nézet is megtalálható benne. Ebből kettő van, az egyiknél szabadon görgethetjük az ikonokat és a sorrendet is variálhatjuk, a másiknál két képernyőre van szétosztva az egész, a sorrend pedig fix, utóbbinak sok értelme nincs. Megirigyelték a Samsung Corby vicces, rajzos menüjét, úgyhogy készítettek egy hasonló témát fehér alapon. Ha maradunk a normál témánál, akkor bizony a fekete dominál, viszont a kijelölések színe állítható egy ötletes színskálán, ez tetszett. A főképernyőkből most már három van, az eddigi widgetes és gyorshívásos mellé jött a más LG mobilokban már megismert Livesquare. Megmondom őszintén, nekem egyáltalán nem tetszik ez a cucc. Widgetekből már 13-at kapunk és immár letöltésre is van lehetőség.

LG GS500

A telefonkönyv hozza a kötelezőt, az ezer férőhely is valószínűleg elég lesz. Egy névhez több számot, e-mail címet, postacímeket, születésnapot, webcímet és szöveges jegyzetet is tárolhatunk. A hívófotók helyett használhatunk úgynevezett Livecont, amik rajzolt emberkék vagy állatok és ezeknek még a ruháját is változtathatjuk. Noha a dobozon is ott van, hogy a telefonban „Social Network Service Connector” van, a telefonkönyv semmilyen módon nem fűzhető össze sem Facebook, sem más fiókkal. Üzenetekből van SMS, MMS és e-mail is. A virtuális billentyűzet álló helyzetben normál, míg fekvő módban QWERTY (magyar nyelvnél QWERTZ) kiosztású. Az e-mail POP3 és IMAP mellett Exchange fiókkal is elbánik. A melléklet se jelent gondot, de hogy ki találta ki a 2,2 MB-os mérethatárt, az rejtély.

LG GS500

Ha a menüben kicsit jobban szétnézünk, megtaláljuk a szokványos dolgokon felüli extrákat. Ilyen például az SNS, amit a magyar menüben „Társasági oldal” néven találunk. Ez tartalmaz egy telepített Facebook és Twitter klienst, illetve linket a MySpace mobilos oldalára. Aztán kapunk egy Muvee stúdiót, ami meglepő módon egy videószerkesztőt rejt (tényleg szükség van erre?). Van itt még külön Google menü, ahol csak linkek vannak a keresőre, a Gmail-re, a Bloggerre és a YouTube-ra. És akkor említsük meg a Pocket Apps nevű csomagot, melyet kicsit később kifejtek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés