LG G Watch R - kerek történet

Bevezető, csomagolás

A Google tavaly tavasszal rántotta le a leplet az Android Wear névre hallgató platformról, mely a nevéhez hűen a zöld robotos rendszer hordható kiegészítőkre optimalizált verzióját takarja. A rendszer mellett a két első fecske is bemutatásra kerültl, a négyzet alakú kijelzővel szerelt LG G Watch mellett a kör alakú megjelenítős Motorola Moto 360 is ekkor debütált. Utóbbi óriási sikert is aratott, ám a megjelenés után már nem volt felhőtlen a hangulat, az első beszámolók ósdi hardverről és gyenge üzemidőről szóltak. Persze azért ennyire nem gyászos a helyzet, és az időközben megjelent frissítések is jót tettek, így egy teljesen használható óráról van szó. Az irány jó volt, ám azt mindenki érezte, hogy lehet ezt jobban is, és ekkor betoppant a G Watch R.


[+]

Az LG által grtott okosóra neve majdnem megegyezik a vállalat legelső Android Wear készülékével, az az extra R betű azonban sokat jelent. Az angol round, azaz kerek szót rövidíti, a mai versenyzőnk ugyanis a Motóhoz hasonlóan kerek megjelenítővel rendelkezik. És míg az említett vetélytárs megjelenítőjének alja le van vágva (ide rakták a mérnökök a szenzorokat a roppant vékony káva miatt), a G Watch R vastagabb kerete miatt egy teljes kört kapunk. És az LG nem spórolta ki a modern hardvert sem, ráadásul az üzemidő terén is tudtak újat mutatni.


[+]

Az eszköz egy elegáns, egyszerű fekete kartonbodozban érkezik, mely mágnesesen záródik. Az óra mellett kézikönyv és töltő lapul, utóbbit egy speciális bölcső testesíti meg, az energiát a hátlapon látható csatlakozókon keresztül veszi fel. Ez azt is jelenti, hogy sajnos nem képes vezeték nélküli töltésre, az IP67 szabvány támogatásáról viszont nem kell lemondanunk, az óra korlátozott mértékben víz- és porálló.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • Android Wear 5.0 bemutató

  Megérkezett az okosórák Lollipopja, mely számos újdonságot hoz a platformra, magasabb szintre emelve az Android Weart.

 • Samsung Gear Live - Ismeretlen ismerős

  A Gear-széria stílusjegyeiből építkezik a Samsung legújabb okosórája, az igazán komoly eltérések a motorháztető alatt vannak, a Gear Live ugyanis Android Weart futtat.

 • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

  Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

 • LG G Watch - minden kezdet nehéz

  Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

Hirdetés