Hirdetés

Samsung Gear Live - Ismeretlen ismerős

Bevezető

A Google I/O minden évben komoly bejelentéseket tartogat az Android világát nyomon követők számára, idén viszont az átlagosnál is több dolognak örülhettünk. Többek között ekkor debütált az új Android rendszer fejlesztői verziója, valamint a robotos OS tévés és autókba szánt variánsa, ám legalább ennyire izgalmas volt, hogy végre elérhetővé váltak az első Android Wear alapú készülékek. A rendezvény során három fősre bővült az eszközcsalád, a tavasszal bemutatott Moto 360 és G Watch mellé a Samsung versenyzője is megérkezett. Ennek megfelelően a Gear Live az egyik első Android Wear készülék a piacon, a kiegészítő a G Watch-csal egy napon vált elérhetővé a Play Store kínálatában, a Motorola-féle eszköz piacra kerülése ugyanis még jócskán váratott magára.


[+]

Mi már kíváncsian vártuk, hogy kipróbálassuk a dél-koreai vállalat Android Wear alapú eszközét, tekintettel a Samsung komoly okosórás tapasztalatára. A cég tavaly ősszel dobta piacra az első ilyen készüléket, az eredetileg Androidra épülő, később azonban Tizenre frissíthető Galaxy Geart, mely külsőleg nagyon hasonlít mai tesztalanyukra. Nem kellett sokat várni a következő hullámra, az idei Mobile World Congress során egyenesen három újdonságról rántotta le a leplet a Samsung, köztük a közönségkedvenc Gear Fittel. Az említett trió tagjai már Tizenre épültek, mint ahogy a nemrég megjelent Gear S is, mely SIM-kártyát is fogad. Ebbe a közegbe érkezett a Gear Live, mely hasonló látványvilággal, ám merőben eltérő szoftverrel rendelkezik.


[+]

A Gear Live egy famintázatos dobozban foglal helyet, mely csak a legszükségesebb kiegészítőket tartalmazza. A kézikönyv mellett egy töltőt is találunk a kicsomagolás után, a legújabb Geart egy speciális bölcsőbe kell bepattintanunk, ha meg szeretnénk kínálni árammal. MicroUSB-kábellel vagy Qi-szabványra épülő töltővel tehát nem megyünk semmire, így érdemes vigyázni a tartozékra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

    Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

  • LG G Watch - minden kezdet nehéz

    Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

Hirdetés