Egy sor újdonság érkezett Android Wearre

Hirdetés

Nagyjából egy éves az Android Wear platform, és az első ilyen termékek szoftverei komoly fejlődésen estek át a Google folyamatos frissítéseinek segítségével. A legújabb frissítőcsomag ma érkezett meg, és nem kevés újdonságot hozott.

Az egyik és legfontosabb új funkció lehetővé teszi bármelyik alkalmazás vagy értesítési felület számára, hogy a kijelző állandó jelleggel bekapcsolva maradjon, azaz nincs szükség csuklórázásra vagy a gombok megnyomására, hogy mondjuk a navigáláshoz felébresszük a képernyőt, ráadásul ez alatt a funkció alatt bizonyos appoknál - ilyen a Térkép vagy a Keep - a megjelenítő energiatakarékos, fekete-fehér módra vált.

Az Android Wear ezentúl támogatja a WiFi modemmel szerelt órákat is, úgyhogy az ilyen eszközökkel mobiltelefon használata nélkül is el lehet majd érni online funkciókat, az értesítéseket és az üzeneteket. Mivel a WiFi jel hatótávolsága nagyobb a Bluetoothénál, messzebbről is meg lehet majd csörgetni a mobilt, ha netán nem találnánk.

Újfajta gesztusvezérlési módok is elérhetők mostantól: az értesítési vagy alkalmazáslistán most már a csukló megrázásával is végig lehet lapozni. majd a kívánt appot vagy üzenetpanelt egy érintéssel el lehet indítani. Ugyancsak újdonság, hogy ezentúl hangulatjeleket lehet rajzolni a képerőre a Draw emoji opció alatt, és azt a rendszer nagy hatékonysággal felismeri. A frissítés után állítólag a betűméret is állítható lesz, illetve az értesítések akkor is felbukkannak majd, amikor éppen egy óraalkalmazáson belül vagyunk. A ma közzétett újdonságok az összes Android Wear kütyüre megérkeznek az elkövetkező napokban, illetve hetekben, a Google folyamatosan, egyre több tulajdonos számára teszi majd elérhetővé a frissítőcsomagot.

Azóta történt

  • Minden Android Wear típusra itt az 5.1.1

    Múlt hónapban rántotta le a leplet a Google az Android Wear platform egyik legjelentősebb frissítőcsomagjáról, amely az LG Watch Urbane után most már a többi zöld robotos órára is elérhető.

Előzmények

  • LG G Watch R - kerek történet

    Az LG okosórája az egyik legjobb, amihez eddig szerencsénk volt, a valódi, levágás nélküli kör alakú kijelző remek látványt nyújt, az üzemidő terén pedig új bajnokot avatunk.

  • Samsung Gear Live - Ismeretlen ismerős

    A Gear-széria stílusjegyeiből építkezik a Samsung legújabb okosórája, az igazán komoly eltérések a motorháztető alatt vannak, a Gear Live ugyanis Android Weart futtat.

  • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

    Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

  • LG G Watch - minden kezdet nehéz

    Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

Hirdetés