Bemutatkozott az LG Watch Urbane

Az okosórák története közel az Android operációs rendszer születéséig nyúlik vissza, ám míg kezdetben a telefonok kiváltásával próbálkoztak, addig ma már inkább csak kiegészítőként funkcionálnak. A hagyományos karórát idéző eszközök közül néhány saját SIM foglalattal is rendelkezik, de a többség csak a párosított telefonon futó kiegészítő alkalmazás segítségével éri el az online szolgáltatásokat és leginkább csak másodlagos kijelzőként és beviteli eszközként funkcionálnak.

Az LG R Watch utódjaként bemutatott Urbane Watch elegáns vonalvezetésével és kerek megjelenítőjével hívja fel magára a figyelmet, melyet immáron keskenyebb perem ölel körül a még vonzóbb kialakítás jegyében. Az arány és ezüst árnyalatú eszköz műszaki paramétereit tekintve szinte mindenben megjegyzik elődjével, így maradt az 1,3 hüvelykes, 320 × 320 képpont befoglaló méretű P-OLED kijelző, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzor, 512 MB RAM, 4 GB belső tárhely és 410 mAh kapacitású akkumulátor is, melyen Android Wear operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Az IP67 tanúsítvány értelmében víz- és porálló, 45,5 × 52,2 × 10,9 milliméteres LG Urbane Watch piaci premierjének időpontja és kezdőára egyelőre nem ismert, de várhatóan az R Watch jelenleg 230 eurós ára felett fog kezdeni. A dél-koreai vállalat ígérete szerint az új okosóra a közelgő Mobile World Congress során is kiállításra kerül, ahol mi is górcső alá vesszük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés