Hirdetés

LG G8S ThinQ - átgondolásra szorul

Jelentős csúszással, de végül befutott a kisebbik dél-koreai cég MWC-s csúcsmodellje, illetve annak kissé átalakított változata. Mi is történt itt pontosan?

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Ha év első fele és LG okostelefon, akkor az utóbbi néhány évben már megszokhattuk, hogy G-széria: a megfizethető árfekvésű, nem szupertelefoni magasságokba emelkedő, de jó ár/érték aránnyal bíró, stílusos külsejű csúcsmobil-vonalat régóta képviseli a cég. Tény azonban, hogy valami különlegesség vagy furcsaság mindig volt a modellekben, a legtöbb generáció ebből adódóan még a márkakedvelőket is megosztotta, és bizony a G-széria piaci eredményei nem is voltak annyira koherensek, mint az egyik fő konkurensnek számító Samsungnál, ahol a Galaxy S-széria jóval kiszámíthatóbb, megfontoltabb vonalon halad előre. Az elmúlt néhány évre visszaemlékezve a G4 például egy kellemes telefon volt, de kár volt a butított hardverért és az akkorra, csúcskategóriás szinten már szinte alapértelmezett ujjlenyomat-olvasó nélkülözéséért.

Ez már történelem: az egész okostelefon-koncepciót akarta felrázni az LG a G5-tel, ami sajnos nem sikerült
Ez már történelem: az egész okostelefon-koncepciót akarta felrázni az LG a G5-tel, ami sajnos nem sikerült [+]

A moduláris G5 nagyon bátor, de rövid idő alatt elhanyagolt, megannyi ziccert kihagyó vonalat hozott be, de méregdrága kiegészítőkkel, azokból is korlátozottan. Utólag visszanézve már egyértelmű: a Motorola alig pár hónappal később piacra dobott Moto Z-je jobban fogta meg a témát, több lehetőséget adott, és a mai napig, sok generáció óta él és virul, folyamatos bővítés alatt áll. Az LG pedig hagyta eltűnni az egészet a süllyesztőben.

LG G5 és G6. Sokat fejlődött a kijelző/előlap arány
A G5 után jóval szolidabb termék lett a G6, nagy kár az apró hibáiért [+]

Ezek után G6 egy ügyes biztonsági játék volt, de szintén nem volt tökéletes: a közepes üzemidő, a gyors piacra dobás érdekében egy évvel lemaradt hardver, és a régiónként össze-vissza elérhető felszereltségek miatt váltott ki sokakból kettős érzelmeket. A G7 ThinQ esetén pedig bár a hardver friss volt, a globális premier csak hónapokkal az MWC után következett be. Így jutottunk el 2019-ig, és ha a kedves olvasó figyelmesen követi a következőket, fel fogja ismerni, milyen hibákat követett el a fentiekből ismét a gyártó.

Itt tartunk most: G8 ThinQ és G8S ThinQ. Nálunk állítólag csak ez utóbbi lesz hivatalosan
Itt tartunk most: G8 ThinQ és G8S ThinQ. Nálunk állítólag csak ez utóbbi lesz hivatalosan [+]

Első körben: visszatértek azon kellemetlen szokásukhoz, hogy régiónként eltérő specifikációjú készülékeket dobnak piacra: van két-, illetve háromkamerás G8 ThinQ a világpiacon, de hozzánk várhatóan egyik sem érkezik, helyettesítő modellnek nagyobb méretű, ugyanakkor kisebb felbontású kijelzővel szerelt, ennek ellenére mégsem olcsóbb G8S ThinQ futott be. Házon belüli rekordot döntő késéssel, de megérkezett a tesztkészülék hozzánk is, részletes, kivesézős tesztünk erről fog most következni, a magyar piacra nem várható G8 ThinQ-ról pedig egy rövidebb, bemutató jellegű anyagot fogunk közölni.

Késve érkezők: a G8S ThinQ mellett pihen az Xperia 1
Késve érkezők: a G8S ThinQ mellett pihen az Xperia 1 [+]

A végleges G8S ThinQ-dobozba 18W-os gyorstöltőfej és USB Type-C kábel kerül, gyári fülhallgató helyett pedig az alul lévő, 3,5 milliméteres jack csatlakozó meglétét élvezhetjük, ami lassan tényleg egyedülállóvá válik ebben a kategóriában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

 • Az LG G8 ThinQ jobb, mint a G8S ThinQ

  Véleményünk szerint az S utótagú típusváltozat nem képes teljesen betölteni a hazai G8-szerepet: rendhagyó készülékbemutató következik.

 • Az LG nem áll remekül

  Sőt, elég messze álldogál a remektől. A mobilos veszteségeket a többi üzletág is csak minimálisan kompenzálja.

 • Tripla kameralukas LG mobil jön?

  A benyújtott formatervezési minta alapján van benne fantázia, kérdéses persze, hogy lesz-e ilyen LG okostelefon.

 • Az IFA-n érkezhet az LG G8X

  Másutt V50s ThinQ nevet viselhet a kameracseppel és Snapdragon 855+-szal várt LG csúcsmobil. A dupla kijelzős különlegességről sem szabad elfeledkezni.

Előzmények

Hirdetés