MWC 2019: Másik változat is jön az LG G8 ThinQ-ból

Bár az LG-nél hangsúlyozták, hogy a Mobile World Congress alatt nincs fókuszban, azért bemutatták a G8s ThinQ nevű készüléküket is, amivel alaposan felborították az eddig kimondottan követhető készülékelnevezési rendszerüket. Az eddigi gyakorlat ugyanis az volt, hogy a V-széria képviseli a technológiai csúcsot és a különleges megoldásokat, a G-széria az elérhető árkategóriájú csúcsmodell, az S utótag pedig a kisebb modellfrissítésekkor jelenik meg (pl. V30s ThinQ), addig most itt van a G8s ThinQ, amin ugyanúgy ToF technológiás előlapi kamera van, mint a nagyobb felbontású kijelzővel szerelt testvérén, plusz bizonyos piacokon a hátlapjára több lencsét is helyeznek el.


[+]

A gyártó egyelőre nem specifikálta, hogy a három hátlapi kamerából melyik mit tud, de a felbontások alapján elképzelhető, hogy a 12 megapixeles fő, illetve a szintén 12 megapixeles zoomkamerák változatlanok a G8-hoz képest, csak az ultraszéles látószögnél van különbség, amelyik 16 helyett 13 megapixeles (szóval lehet, hogy még a V30-ból maradt). Az viszont biztos, hogy a kijelző bár egy tized hüvelykkel nagyobb, a felbontása alacsonyabb, mint a sima G8-ban lévőé, QHD+ helyett FullHD+, tehát 1080 x 2248 pixel terül el 6,2 hüvelyken, ami nem kimagasló érték, de valószínűleg a felhasználók jelentős részének elég. A többi modellnél újdonságot jelentő sztereó hangszórók itt is megvannak, ráadásul az akkumulátor is picit nagyobb a sima G8-énál, 3550 mAh-s. Mivel a specifikációban csak ezek szerepelnek, nem tudni, hogy más különbség lesz-e, de abból kiindulva, hogy a várhatóan olcsóbb modell is megkapta a Qualcomm Snapdragon 855-ös rendszerchipet, sok korlátozásra nem nagyon lehet számítani. A kérdés persze, hogy mennyivel lövik majd be az árát a G8 alá, illetve hogy mikor jelenik meg, ha egyáltalán Magyarországon elérhető lesz.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Ken Hong: Kicsik vagyunk, de jó ez így

    Az LG kommunikációs igazgatója kameráink előtt beszélt arról, hogy miért változtattak a névadási stratégiájukon, illetve milyen utat járnak be az okostelefonok kapcsán.

  • Az LG kisebb visszaeséssel megúszta

    Az első negyedévben ugyanakkor éppúgy visszaesett az árbevétel és a nyereség, mint dél-koreai riválisa esetében.

  • Késik az LG V50 ThinQ

    Februárban mutatkozott be és a héten indult volna az értékesítése, azonban a gyártó szerint még csiszolni kell a hardveren.

  • Ne szedd szét az LG G8-at!

    Zack Nelson veszélyesnek nevezte a G8 ThinQ otthoni akkumulátorcseréjét, amit természetesen a gyártó se javasol. A telepet nem, a phabletet Nelson viszont meggyötörte.

Előzmények

Hirdetés