3D szelfikamerával érkezik a G8 ThinQ

Hirdetés

Már csak pár hetet kell várni, és itt az utóbbi évek legizgalmasabb MWC-je, ahol több gyártó is innovatív készülékekkel rukkol elő, így az LG Electronics. Ilyen lesz az 5G modemmel szerelt V50 ThinQ 5G, amit, ha minden igaz, Dél-Koreában már megnevezett a gyártó, illetve a G8 ThinQ, amit az angol nyelvű sajtóközlemény és a hozzá tartozó kép erősít meg.

Ilyen lesz a a G8 ThinQ ToF kamerája
Ilyen lesz a a G8 ThinQ ToF kamerája (forrás: LG Newsroom) [+]

A G8 egyik legvonzóbb tulajdonsága kétségtelenül új szelfikamerája lesz, ai az Infineon Technologies AG ToF technológiáját hozza el az előlapra. A time-of-flight kamerák lehetővé teszik a pontosabb 3D-s térérzékelést, és így a virtuális és kiterjesztett valóság applikációkban történő felhasználást, a 3D arcazonosításról nem is beszélve. A sajtóközlemény szerint a Real3 képalkotó szenzort bevető rendszer éppen ilyen tulajdonságokkal ruházza majd fel a G8 ThinQ-et.

Az LG G8 ThinQ lehetséges külleme
Az LG G8 ThinQ lehetséges külleme (forrás: XDA-developers) [+]

A technológia kulcsa az, hogy a ToF szenzor képes érzékelni az arcokról és a környezetről visszaverődő infravörös fényt (is?), a megfelelő algoritmusokkal pedig villámgyorsan és takarékosan feldolgozni a kapott adatokat. Míg a kamerát a gyártó megmutatta, magáról a G8-ról egyelőre csak nem hivatalos renderkép van, talán éppen a ToF rendszer miatt hagyományosabb bevágással az előlapon, cseppszerű vagy kivágásos megoldás helyett. Az LG február 24-én tatja sajtóeseményét Barcelonában, amelyen mi is ott leszünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés