Hirdetés

LG G7 Fit - nem az erejét Fitogtatja

Az LG felső-középkategóriás modellje nagyon kiegyensúlyozott lett prémium kvalitásokkal, de szerényebb árkategóriában. Maximum a kevésbé up to date lapkakészletet lehet felhozni kifogásként.

Hirdetés

Hardver, szoftver

Az LG nem aprózta el a teljesítményt, a tavaly előtti csúcsszettet választották, abból is a komolyabb verziót, ami továbbra is egy érvényes döntés, a működés és a performansz még manapság sem hagy kívánnivalót maga után, a Snapdragon 821 viszont erősen melegedett. Ez most is így van, bármilyen terhelésnek tesszük ki a 2+2, maximum 2,3 és jelen esetben 2,1 GHz-es Kryo magot, a készülék érezhetően melegedik. A felhasználói élmény ezzel együtt, vagyis inkább ezt leszámítva teljesen rendben van. Pontszámok alapján nyilván vannak már meggyőzőbb megoldások, de a mindennapi használat 4 GB RAM-mal és az Adreno 530-as IGP mellett tökéletesen kielégítő.

Teljesítmény-teszt (a táblázat szétnyitható)
Benchmark LG G7 Fit LG G7 ThinQ Honor Play Pocophone F1 Huawei Mate 20 Lite
Rendszerchip Snapdragon 821 Snapdragon 845 HiSilicon Kirin 970 Snapdragon 845 HiSilicon Kirin 710
AnTuTu Bench. 7.x 157711 pont 267313 pont 205237 pont 267705 pont 138700 pont
Geekbench 4 (single/multi) 1824 / 4115 pont 2413 / 8570 pont 1896 / 6723 pont 2446 / 9007 pont 1595 / 5599 pont
GFXBench Car Chase onscreen 8,1 fps 18 fps 21 fps 31 fps 6,6 fps
GFXBench Car Chase offscreen 16 fps 35 fps 23 fps 35 fps 7,7 fps
GFXBench Man. onscreen 22 fps 48 fps 36 fps 59 fps 19 fps
GFXBench Man. offscreen 40 fps 79 fps 39 fps 82 fps 21 fps
AndroBench Sequential Read 430,51 MB/s 697,91 MB/s 866,39 MB/s 688,37 MB/s 315,31 MB/s
AndroBench Sequential Write 97,86 MB/s 164,48 MB/s 185,83 MB/s 207,12 MB/s 162,41 MB/s
AndroBench Random Read 84,10 MB/s 110,60 MB/s 144,12 MB/s 114,43 MB/s 92,21 MB/s
AndroBench Random Write 18,58 MB/s 23,25 MB/s 115,45 MB/s 20,17 MB/s 90,22 MB/s


[+]

A 32 GB-os, UFS 2.1-es szabványú belső tárhely szintén nem csúcskategória manapság, bár, létezik 64 GB-os verzió is LG G7 Fit+ néven, mi a kisebb kiszerelést kaptuk. Cserébe microSD kártyával mindkettő maximum 2 TB-ig bővíthető. Szoftveresen még az Android 8.1-ra esett a választás októberi biztonsági csomaggal, ami alapvetően 8.0 volt a bemutatáskor, csak azóta szemmel láthatóan frissült. A felület egyszerű és eldzsís, rengeteg személyreszabási és beállítási lehetőséggel. Alkalmazások alig vannak, főképernyőből is ab start csak kettő, viszont nem hiányzik semmi.


[+]

Ami extrának számít első ránézésre, az a Smart Doctor, ez a megnevezés viszont csak a telefonkezelőt takarja. Akkumulátor-optimalizálás, erőforrás-menedzsment, tárhelykezelés és a többi. Az LG Mobile Switch költözködős alkalmazás, kábellel és vezeték nélkül is működik, ugyanitt pedig található egy Törölt alkalmazások nevű cucc, ami azt tudja, hogy még 24 órán keresztül megőrzi a törölt appokat beállításokkal együtt, ha mégis meggondolnánk magunkat. Egyébként Google szoftvercsomag, QuickMemo+ és McAfee Safe Family, amivel a kisebb családtagok mobilozási szokásait kontrollálhatjuk, megnézhetjük merre járnak, a gyerekek pedig belső üzenetküldőn keresztül kérhetik a szabályok módosítását.


[+]

A rendszerbeállítások között viszont rengeteg lehetőségünk van, kezdve azzal, hogy akarjuk-e látni a szenzorszigetet vagy sem. Amit egyébként az LG másodlagos kijelzőnek hív. Az egyéni megoldás tulajdonképpen generál egy minimális kávát a szenzorsziget két oldalának elsötétítésével, olyan, mintha a felső káván lenne az állapotsáv, ami meg kell hagyni, elég klasszul néz ki. Ebben az esetben a lekerekítésről is dönthetünk, hogy szimmetrikus legyen-e a virtuális kijelzőkeretünk az alsó kialakítással vagy szögletesebb, meghagyva a sarkokat. Plusz, ki is lehet színezni.


[+]

Természetesen a virtuális navigációs gombok sorrendje is variálható, plusz rápakolhatunk még néhány dolgot a navigációs sávra, ami nem árt, ha kéznél van. Az értesítő panel kezelőjét, a képernyőírást, előszedhetjük a QSlide appokat, ami kis, átméretezhető ablakban jeleníti meg, amit tud, illetve a SIM váltó is ide rendezhető. Nyilván kiszínezni és elrejteni is lehet a sávot. Van egykezes Mini nézet, témaáruház, állítható a megjelenítés mérete és a betűtípus is.


[+]

Az alkalmazások gyorsindításának beállításai az úgynevezett Bővítmények menüpontban keresendő, itt engedélyezhetjük, vagy tilthatjuk le a dupla koppos ébresztést, a billentyűparancsokban pedig további opciók felől rendelkezhetünk. Zárolt képernyő mellett a bekapcsológomb dupla megnyomása a kamerát indítja, a hangerő fel gomb a Rögzítés+ nevű felületre navigál, ahol szöveges vagy rajzolt jegyzeteket hozhatunk létre, illetve a kamera együttműködik a hangerő le gombbal is, ha az kényelmesebb, de mindkettő is aktív lehet egyszerre. A Játék menüpontban egyfajta játékmód aktiválható, illetve kérhetünk automatikus szünetet, ha 5 percnél tovább hagyjuk futni a játékot. A program ilyenkor visszafogja a rendszer teljesítményét és csökkenti a fényerőt.


[+]

Biztonsági megoldásból nagyjából minden a rendelkezésre áll: van a hátlapon ujjlenyomat-olvasó, ami roppant gyorsan és megbízhatóan dolgozik, nem emlékszem rá, hogy valaha megakadt volna az ügymenet. Beállíthatunk koppintási kódot is és természetesen az arcfelismerés is rendelkezésre áll. Teljesen sima, egykamerás technológia, gyors és szintén megbízható, viszont ha beállítjuk a nehezítést, kissé lelassul a folyamat. Viszont így videóval vagy fotóval sem olyan könnyű átverni. A zárolás feloldásához elég csak felemelni a készüléket és ránézni, amennyiben ezt engedélyezzük. Egyébként előbb aktiválni kell az alvó megjelenítőt.


[+]

Az LG G7 Fit szoftverkínálata nagyon visszafogott, de teljes mértékben funkcionális. A testreszabási lehetőségek köre kifejezetten széles, minden lényeges szoftveres apróság a rendelkezésünkre áll. A kezdőképernyő beállításai között alkalmazásmenüt is kérhetünk, ha nem tetszik, hogy minden a főképernyőkön tömörül, bár rendezetten, mappákban. Az EasyHome is opció, ilyenkor instant lesz alkalmazásmenü, mindössze a legszükségesebb appok kerülnek nagyobb méretben a főképernyőre, amelyek fölé tetszőleges kontaktok gyorselérését pakolhatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G7 ThinQ - kép, hang és gondolat

    A korábban megszokottakhoz képest kicsit csúszva, de minden szükséges újítással érkezett meg a dél-koreaiak új csúcsmodellje. A kijelző és a hangminőség kiemelkedő.

Hirdetés