Hirdetés

LG G7 Fit - nem az erejét Fitogtatja

Az LG felső-középkategóriás modellje nagyon kiegyensúlyozott lett prémium kvalitásokkal, de szerényebb árkategóriában. Maximum a kevésbé up to date lapkakészletet lehet felhozni kifogásként.

Hirdetés

Multimédia

A Fit mindössze egyetlen kamerát kapott a hátlapra, a szenzor paramétereiben sem egyezik a G7 ThinQ főkamerájával, viszont megegyező felbontással dolgozik, csak f/2,2 rekesz mellett, 76 fokos látószöggel. Bár a termékoldalon 13 megapixel (is) szerepel, a specifikációban már 16, a képek pedig valóban 16 megapixelesek. Stabilizálás nincs, fáziskövető és lézeres autofókusz van. Az AI viszonylag egyszerű, ha kérjük, felismeri a témát és igazítja a beállításokat, a Qlens pedig QR kódok olvasásához hasznos, illetve a Google féle Google Lens is működik.


[+]

A szoftver nagyon egyszerű és funkcionális, az élőkép fölött elérhetőek a képmódok, lehet például gifeket készíteni, van ételfotó, panoráma, time-lapse és manuális, bér nyers képfájlokat nem tudunk előállítani. A fehéregyensúlyt viszont 2400 és 7400 kelvin között, van fókuszmód, expozíciókorrekció (-2/+2), érzékenység (50-3200) és záridő (20-1/3200). A paramétert oldalt választhatjuk ki, a csúszka az exponáló fölött fog megjelenni, ilyenkor viszont könnyű kamerát váltani, lévén ugyanaz az oldalra húzó mozdulat, ahogy az értékeket tudjuk változtatni.


[+]

A HDR és a LED segédfény tud automatikusan is működni, előbbit a beállításokban kell engedélyezni, gyorsgombot nem kapott. Ugyanitt adhatjuk meg a képméretet (felbontás és képarány), kérhetünk helymeghatározást és segédvonalakat, a vízjelet pedig érdemes azonnal kikapcsolni. A jobb alsó szélen belógó nyíl közvetlen tartalommegosztást tesz lehetővé. Szelfizni 8 megapixeles felbontásban tudunk, van szoftveres portré mód, szépítés, valós idejű filterek és AR matricák mindenféle cukisággal.

A képminőség rendben van, a fókusz gyors és stabil, ez mindössze éjszaka nem igaz, de többségében ilyenkor is értékelhető képek készülnek. A dinamika nappal HDR nélkül is eléggé rendben van, éjszaka viszont hajlamos kiégni minden, ami kiéghet, a sötét pedig elég sűrű, képzaj cserébe ilyenkor sem jellemző, bár a zajmentesítés egészen kíméletes. Viszonylag sok részlet rögzül kedvezőtlen fényviszonyok között is, a lencsetorzítás a széleken is nagyon mérsékelt, kromatikus aberráció viszont előadódik. A fehéregyensúly rendben van, a színek viszont kissé telítetlenek. Összességében viszont teljesen rendben van a képalkotás.

Videót felvenni 1080p 30 és 60 fps minőségben és 4K-ban is lehet, természetesen natív képarány mellett. A mozgó felvételeknél a képminőség jó, de nagyon hiányzik a stabilizálás, 4K felbontásnál pedig a képkockaszám sem tűnik folyamatosnak. A videolejátszó a galériába integrált, külön alkalmazás nincs hozzá. A lejátszó viszont nagyon jól kezelhető, ismeri a hangsávokat, kezeli a feliratokat, amelyek stílusa, elrendezése és mérete is megszabható. Van lebegő ablakos megjelenítés, természetesen kezeli a 4K felbontású és/vagy H265-ös kódolású tartalmakat, de még az AC3 hangot is. Nem igazán szükséges alternatív lejátszóért kapkodni, ha egyéb speciális igényünk nincs.


[+]

A G7 kiváló audiomélményt nyújtott, amit főleg egy komolyabb fejhallgatóval volt érdemes kiaknázni, de a gyári fülessel is messze jobban szól az ESS Sabre ES9218P 32-bites Quad DAC, mint a sokéves átlag. Ez ugyanaz a technológia, amivel a G7 ThinQ és az LG V30 is dolgozik. Ehhez jön a DTS:X 3D térhangzás és a Boombox mélyrásegítés, a három együtt pedig tényleg kiemelkedő hangzást nyújt, a Google Play zenén kívül mellékelt szoftver is teljesen kompetens, nyilván hangszínszabályzóval és áttekinthető felülettel. Az FM-rádiót most sem spórolták ki, a multimédiás hangszóró pedig továbbra is monó, de kétségtelenül a legjobbak közül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G7 ThinQ - kép, hang és gondolat

    A korábban megszokottakhoz képest kicsit csúszva, de minden szükséges újítással érkezett meg a dél-koreaiak új csúcsmodellje. A kijelző és a hangminőség kiemelkedő.

Hirdetés