Hirdetés

LG G7 Fit - nem az erejét Fitogtatja

Az LG felső-középkategóriás modellje nagyon kiegyensúlyozott lett prémium kvalitásokkal, de szerényebb árkategóriában. Maximum a kevésbé up to date lapkakészletet lehet felhozni kifogásként.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkapcsolati lehetőségek a lapkakészlet képességeihez mérten maximálisak. Mindkét nanoSIM kártya Cat.12-es LTE kapcsolatra képes, ami 600 Mbps maximális elméleti letöltési sebességet jelent, nyilván minden hazai frekvencián. A két SIM dual standby rendszerben üzemel, a SIM kártyák között a navigációs sávon elhelyezett gyorskapcsolóval is válthatunk. Mindaddig, amíg nem döntünk a jelen esetben 32 GB bruttó belső tárhely bővítése mellett, mert akkor ugrik a másodlagos SIM. A Bluetooth még 4.1-es verziószámú, de A2DP, EDR és energiahatékony protokollok mellett dolgozik, a kétsávos WiFi pedig 802.11a/b/g/n/ac szabványon HotSpottal, Directtel és Miracast támogatással.


[+]

Infra nincs, NFC van, az Type-C USB port pedig OTG és MTP képes. A navigávióba az asszisztált GPS mellett a GLONASS, a BeiDou és a Galileo műholdjai besegítenek, szenzorosan pedig minden rendelkezésre áll az iránytű igénybevételéhez is. Nevesint tájoló, mágneses szenzor, nyomásérzékelő, giroszenzor, gyorsulásmérő, illetve akad fény- és közelségérzékelő és hangszenzor is. Tilajdonképpen csak a hőérzékelő maradt ki. A hívás hangereje és hangminősége mindkét oldalon kifogástalannak bizonyult, még üvöltő jeges szélben is. Utóbbinak persze nem sok hatása van a hangra, de igen kellemetlen volt.


[+]

Az akkumulátor maradt 3000 mAh, amit ezúttal vezeték nélkül nem, de a mellékelt 1,8 amperes, Quick Charge 3.0 szabványú hálózati töltőfejjel gyorsított tempóban tölthetünk. A teljes töltés körülbelül 2 óra, harminc perc alatt olyan 40%-ra jutunk, az üzemidő viszont viszonylag szerény. Offline videózni 12 órát tudunk, míg böngészni úgy 9 órát, állandó fényerő mellett (150 nit). Viszont két SIM kártyával, ráadásul kültéren, esetleg 1000 nites fénysűrűség mellett ezekkel az értékekkel valószínűleg nem számolhatunk. Az IPS panel miatt az Always on Display sem egy takarékos megoldás, noha a fényerő ilyenkor szinte kényelmetlenül visszafogott. Viszont ha gáz van, érdemes első körben azt kikapcsolni, de több, mint valószínű, hogy így is minden este tölteni kell. Tehát hiába van benne olyan funkció, más eszközöket aligha fogunk a Fitről tölteni.

Értékelés: LG G7 Fit
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 10 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 10 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Az LG G7 Fit jelenleg 100-130 ezer forint körül szerezhető be hivatalos forrásból, ami kifejezetten jó ajánlat. Nem mintha 150 ezer forintért nem lenne mérföldekkel erősebb Xiaomi Mi 8, vagy 110 ezerért Pocohone F1, a kettő között pedig akár ott a Samsung Galaxy S8 is. De az LG megoldása több szempontból is kiemelkedő, ami önjogon teszi érvényes alternatívává és nem a konkurencia viszonylatában. Egyrészt gyönyörű. Egyszerű, prémium megjelenésű és minőségű cucc, amihez tényleg káprázatos kijelző társul kimagasló fényerővel és kontraszttal. A szenzorsziget sajnos tény, szoftveresen viszont többféle lehetőségünk is van kvázi maszkolni, amivel tényleg nagyon jól néz ki az egész koncepció. Mintha a minimális felső káván lenne az állapotsáv. Ahol persze középen nem jelenik meg semmi, de ez pont nem hangsúlyos. Az IP68-as hitelesítés és a MIL-STD810G megfelelőség viszont igen. Kamerából csak egy van, de az legalább korrekt, a hangminőség viszont szintén kimagasló. Az üzemidő sajnos nem érv, a gyorstöltés félig, mert ebben a kategóriában azért már nem ritkaság, teljesítményben pedig egyértelműen van komolyabb konstrukció a piacon. Viszont a G7 Fit ma is éppen elegendő nyers erőt, de kifogástalan felhasználói élményt nyújt, korrekt, kitűnően testreszabható, de nem túlcifrázott rendszert és prémium kivitelezést. Tökéletes választás mindenkinek, aki nem ragaszkodik a legújabb és legerősebb hardveres alapokhoz, de kifogástalan felhasználói élményt és felső kategóriás kvalitásokat vár el szerényebb árcetli mellett. Szerintünk ezt most eltalálta a gyártó, ahogy a Samsung az egykori A szériával anno. Az LG G7 Fit talán szélesebb perspektívában még pont nem ajánlott, de nagyon tetszett.

LG G7 Fit

AliceWake

A tesztkészülék a VIP-Phone jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem kattintson ide!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G7 ThinQ - kép, hang és gondolat

    A korábban megszokottakhoz képest kicsit csúszva, de minden szükséges újítással érkezett meg a dél-koreaiak új csúcsmodellje. A kijelző és a hangminőség kiemelkedő.

Hirdetés