Hirdetés

LG Aka - a szem a lélek drága tükre

Bevezető, tartozékok

Bátran kijelenthető, hogy nagyon különbözik az európai, a távol-keleti, és az amerikai mobilpiac, ha nem is minden, de sok esetben teljesen mást várnak el a felhasználók a gyártóktól. Jó példa volt erre a vízállóság, ilyen készülékek ugyanis először Japánban kerültek forgalomba, és ahogy annak idején a Sony egyik vezetője is nyilatkozta, mire az öreg kontinensre beléptek az első víz ellen védett telefonok, addigra hazai földön a strapabírás már alapelvárás volt. Nem kell azt sem bemutatni, hogy ott mennyire kütyücentrikusak az emberek, lényegében bármilyen csecsebecsére, tamagotchira rákap a nép, ami persze érthető is, hiszen a cuki dolgok a legtöbb ember szívét képesek elrabolni.

LG Aka tokkal
[+]

Ha már itt tartunk, nagyon kevésszer fordul elő a mobilok esetében, hogy ami az európai kontinensen forgalomban van, azt ne találnánk meg a távol-keteli földrészen, fordítva viszont igen sűrű ez a jelenség, sok gyártó például ki sem lép Japánból vagy Kínából. Az LG nem ezek közé tartozik, ők globálisan képviseltetik magukat, a legtöbb termékük pedig világszinten elérhető. Mai tesztalanyunk azonban nem hivatalos forrásból, hanem az XXL GSM jóvoltából került hozzánk, hiszen itthon nem forgalmazza a dél-koreai vállalat. Az LG Aka (ejtsd "aw-kuh") esetén világosan látszik, hogy hova szánta modelljét a gyártó, hiszen egy (hogy pontosítsuk, négy variánsa van) hangulatkeltő eszközről beszélünk, a sárga Eggy könnyen szerelembe esik, a fehér Wooky verekedős típus, a rózsaszín YoYo küzd a diétával, a kék Soul pedig imádja a zenét. A vérmérséklet pedig a tok felett kikandikáló szemből jön át leginkább. Az ötlet mókás, a teljesítmény már csak közepes, az ár pedig sajnos igen magas lett.

LG Aka doboz
[+]

Ritkán lehet rácsodálkozni egy dobozra, az LG Aka csomagolása viszont egészen rendkívüli. Már a szelencét összefogó papír tetején ott figyel a szempár, ha pedig magát a dobozt kinyitjuk, akkor a négy főszereplő tárul elénk, úgy kell elképzelni, mint a gyerekkori kihajtható könyveket, ahol térbeli tárgyak jelentek meg. A tálalás és a tartalom sem mindennapi, a tartozéktrió ugyan a szokásos, vagyis kapunk egy töltőfejet, egy microUSB kábelt és egy normál kialakítású headsetet, meglepetésként vár még ránk egy telefonra csúsztatható tok, valamint egy műanyag bábu, ezt attól függően kapjuk, hogy melyik verziót választjuk. Kúl. (Inkább "Kjút", ha már... - Bog)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • Snapdragon 808-cal érkezik az LG G4?

  Egy ilyen chipsettel felszerelt LG tesztpéldány bukkant fel a GFX Bench adatbázisában.

 • LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

  A második ívelt telefonja sokkal jobban sikerült az LG-nek, mint az első, pedig az sem volt rossz. Most viszont elvileg minden tényleg a helyére került, a végeredmény impozáns, de nem tökéletes.

 • LG L Bello - szépség, vagy szörnyeteg?

  A dél-koreai gyártó újdonsága a G sorozat formatervét követi, viszont sajnos sem árban, sem pedig teljesítményben nem tudja felvenni a versenyt a konkurensekkel.

 • LG G Pad 8.0 4G - kellemes átmenet

  A dél-koreai gyártó tovább bővítette táblagépes portfólióját, egy 8 hüvelykes IPS kijelzővel, Snapdragon 400 SoC-vel szerelt masinát adtak ki.

Hirdetés