Hirdetés

LG G Pad 8.0 4G - kellemes átmenet

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az Apple az első generációs iPaddel komolyan felkavarta a kedélyeket, majd a tabletek iránti rajongás láttán a legtöbb gyártó azonnal elő szeretett volna rukkolni egy saját termékkel. A hirtelen sietségből persze nagyon ritkán keletkeznek jó ötletek, és ezt az LG a saját bőrén tapasztalhatta meg a Optimus Paddel, mely a 3D fényképezőgépével nagyot akart villantani, ám ez finoman szólva sem sikerült túl fényesen, olyannyira nem, hogy a dél-koreai gyártó megelégelte a gyors próbálkozást és inkább egy kicsit a háttérbe vonultak. Hagyták a francba a tabletes szegmenst és inkább az okostelefonokra koncentráltak, hiszen ott sem volt könnyű felvenni a versenyt a konkurensekkel.

LG G Pad 8.0 kézben tartva
[+]

Aztán derült égből villámcsapásként egyszer csak újra nekiveselkedtek és piacra dobták a számos pozitív kritikát besöprő G Pad 8.3-at, amivel aztán azonnal megszilárdították helyüket a versenytársak között. Amikor még tavaly az LG-től Ken Honggal, a törzsolvasóinknak bizonyára már ismerős kommunikációs igazgatóval beszélgettünk, akkor szépen el is magyarázta, miért vártak inkább két hosszú évet egy nagyobb kijelzős termék megjelentetésével. A dél-koreai gyártó ugyanis az időt előnyére akarta felhasználni, és a visszajelzésekből tanulva igyekezett és továbbra is igyekszik legújabb modelljeit megtervezni. Valljuk be, nem csinálták rosszul. A G Pad sorozat viszont nem állhatott meg egy készüléknél, így hamarosan jött a G Pad 7.0, most pedig a kettő közé ékelődött be tesztalanyunk, a G Pad 8.0, mely nem kíván a zászlóshajókkal versengeni, hanem egy jó középkategóriás táblagépként szeretne magának rajongókat szerezni.

LG G Pad 8.0 kézben tartva
[+]

Az alapvetően fehér színű dobozon a termékfotó mellett máris láthatjuk, hogy néhány, az LG-nél már ismert szolgáltatás a G Pad 8.0-n is visszaköszön majd. A téglatest alakú csomagolás tetejét kell felemelni, és nem túl meglepő módon máris a dél-koreaiak üdvöskéje kacsint majd vissza ránk. A fekete és fehér színkombinációkban elérhető újdonság mellé nem pakoltak túl sok mindent, mindössze egy töltőfej, egy microUSB kábel és egy használati útmutató áll rendelkezésünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

 • LG G3 Screen – NUCLUN lapkával

  Az LG saját fejlesztésű nyolcmagos processzorával, 225 megabites LTE-A modemmel és valamivel alacsonyabb felbontású megjelenítővel érkezik a G3 frissített kiadása.

 • Mobilarena TV: A gazdaságos tablet

  Mai adásunkban a Tesco áruházlánchoz tartozó Op3n Dott tabletet mutatjuk be, mely kedvező ára mellett szép formatervet és kellemes rendszersebességet ígér.

 • Op3n Dott tablet - igenis számít az ár

  A Tesco még inkább rááll a tabletek forgalmazására, immár saját márkával képviseltetik magukat a kategóriában, jó ár/érték aránnyal, némi kompromisszummal.

 • Jolla táblagép érkezett

  A finn vállalat újdonsága 7,9 hüvelykes nagy felbontású kijelzőjével és egyedi Sailfish névre hallgató operációs rendszerével hódítana.

Előzmények

 • LG G3 S - mini-helyett-S

  Megérkezett a G3 kistestvére, amely a QHD-s sorozatindító számos jó tulajdonságát megtartotta, viszont több erénye az árképzés áldozatává esett.

 • LG L80 - megy a levesbe?

  Az LG középkategóriása a WVGA-s L70 és qHD-s L90 között, 5 hüvelykes megjelenítővel próbál szerencsét, meglehetősen fura árcédulával, nem véletlen, hogy hivatalosan nem forgalmazzák itthon.

 • LG G Pad 7.0 - a következő epizód

  Az LG egyre komolyabban veszi a tabletes piacot, újdonságuk korrekt hardverrel rendelkezik és megkapta a legújabb rendszerfelületet is.

 • LG G3 - mindent a szemnek

  Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

Hirdetés