277 millió dolláros nyereséggel zárt az LG

Folyamatosan jönnek az elmúlt negyedévről szóló jelentések, most épp az LG tette közzé riportját. A dél-koreaiak igencsak büszkék lehetnek a mobil divízióra, hiszen mióta 2010-ben beléptek az Android világába, azóta az elmúlt három hónap sikerült a legjobban. Az okostelefonokból egy negyedév alatt 3,27 milliárd dolláros bevételre tett szert a cég, ami 5 százalékos éves növekedést jelent. Leszállítások tekintetében is kiváló számokkal rukkolt elő házon belül az LG, hiszen 15,4 millió készülékről írtak jelentésükben. Észak-Amerikában egyébként 66, Dél-Koreában pedig 57 százalékos éves növekedést mutattak fel, ami nagyban köszönhető a januárban leleplezett és azóta már piacon lévő G Flex 2-nek is.


[+]

A következő évben egyébként nem állna meg itt az LG, a vállat nagyobb fókuszba helyezné az LTE-t, nem utolsó sorban pedig megerősítené az eladásokat a boltok polcaira kerülő G4-gyel. Azért az LG sem naiv, tudják, hogy a rendkívül erős konkurencia mellett nem lesz egyszerű hozni az elvárásokat, pláne más területeken. A cégnek a szórakoztató elektronikai részlege egy kicsit már visszafogottabb számokat produkált: a 4,03 milliárd dolláros forgalom 5 százalékos éves, és 18 százalékos negyedéves visszaesést jelent. Van még egyébként adat, hiszen az autóalkatrészekkel és tartozékokkal foglalkozó divízió most jelentett először, de csak annyit lehet tudni, hogy 2,18 millió dolláros veszteséggel szolgáltak, ami az LG szerint remélhetőleg a jövőben változni fog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG Aka - a szem a lélek drága tükre

    A dél-koreai gyártó mobilja nem a HD kijelző vagy a Snapdragon 400 chipset, hanem az állandóan minket néző virtuális szempár és a magas ár miatt lesz emlékezetes.

  • LG Spirit 4G LTE - görbe árnykép

    Az LG kompakt középkategóriása szemrevaló, pillekönnyű és még egy kicsit meg is hajlított, két hiba azonban ront az ígéretes összképen.

  • LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

    A második ívelt telefonja sokkal jobban sikerült az LG-nek, mint az első, pedig az sem volt rossz. Most viszont elvileg minden tényleg a helyére került, a végeredmény impozáns, de nem tökéletes.

  • LG G3 - mindent a szemnek

    Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

Hirdetés