Hirdetés

Lenovo Vibe C2 - két nagy hibája van

Ezek közül azonban csak az egyik javulhat: az eltúlzott ár nagy valószínűséggel mérséklődni fog, viszont a szűkös rendszermemória mindig komoly gát lesz a használat során.

Bevezető, tartozékok

Érdekes dolgok történnek mostanában a Lenovo háza táján, mindannyian nagyon vártuk, hogy mi fog kisülni a Motorola mobilos részlegének felvásárlásából, és sok szempontból úgy tűnik, hogy jó az irány, amin elindultak: nemrég bemutatták a világ első Project Tango eszközét, a Motorola neve alatt felültek a moduláris mobilok indulgató hullámvasútjára, és a Zuk Z2 Pro készüléket ismerve az is valószínű, hogy nem tettek rossz lóra, amikor beszálltak némi pénzzel az aprócska, korábban ismeretlen kínai cégbe. A középkategóriás termékeikbe viszont látszólag nem tudnak vagy nem akarnak elég energiát ölni, a Moto E3 nem lett túl nagy durranás, néhány hete mutatkozott be a ma már öregnek számító Qualcomm Snapdragon 410-zel, de ha tesztünk mai alanyának specifikációját vizsgálgatjuk, akkor sem koppan az állunk, főleg úgy, hogy közel 50 ezer forintba kerül.

Manapság már egy öthüvelykes kijelzőjű telefon kompaktnak számít.
Manapság már egy öthüvelykes kijelzőjű telefon kompaktnak számít. [+]

Ebbe az összegbe ugyanis már könnyedén belefér egy Vernee Thor vagy egy Xiaomi Redmi 3 hazai garanciával, illetve lassan de biztosan csökken a Huawei P8 Lite és a Honor 4C ára is, amikhez képest ha elolvassuk, hogy a Vibe C2-ben mindösszesen 1 gigabájt RAM van, hardveresen közepesnek mondható a specifikációja, és semmi egyéb különlegességet nem mutat fel, akkor nem feltétlenül fogunk felállni az íróasztaltól és rohanni a boltba, nehogy elkapkodják az utolsót is. Mindenesetre legyünk optimisták, a nyitóár pár hónapon belül mérséklődni fog, szolgáltatói kínálatban pedig szinte biztosan nagyon kedvező feltételekkel lehet majd megvásárolni a mobilt, ami hozzánk a Speedshoptól érkezett.

A dobozban a kötelezőkön kívül átlátszó tok és kijelzővédő fólia is van.
A dobozban a kötelezőkön kívül átlátszó tok és kijelzővédő fólia is van. [+]

A Lenovo csomagolásai kimondottan szimpatikusak, és ezúttal sincs ez másképp, reméljük, hogy a puritán dobozairól híres Motorola tervezői nem fognak hatni a jövőbeli tartozékkínálatra, hiszen nagyon jó érzés az, hogy a telefonhoz nem csak USB-kábelt és töltőfejet, hanem fülhallgatót, átlátszó védőtokot és kijelzővédő fóliát is kapunk, ráadásul ezek a Vibe C2 esetén is jó minőségű kiegészítők.

Külső, kijelző

Hosszú percekig nézhetjük a Vibe C2-t anélkül, hogy bármi érdekességet találnánk a formavilágán, mindazonáltal tisztességesen összerakott, átlagos méreteihez képest (143 x 71,4 x 8,6 milliméter) könnyűnek mondható (139 grammos) készülékházban kapjuk meg a telefont, ami nem ad ki magából recsegő hangot, amikor megfogjuk, jó helyen vannak a gombjai és könnyedén kézbe simul. Az anyaghasználat persze az előlapi üvegen kívül mindenhol műanyag, a keret fényes, a hátlap matt felületű, egyáltalán nem csúszik, és az ujjlenyomatok sem látszanak rajta zavaró módon.

A nagy kávák között korrekt IPS kijelző lapul.
A nagy kávák között korrekt IPS kijelző lapul. [+]

Kijelző-teszt
Mérés Lenovo Vibe C2 Vernee Thor ZTE Blade V7 Xiaomi Redmi 3
Fehér fényerő (max.) 447 nit 432 nit 612 nit 523 nit
Fehér fényerő (min.) 13 nit 20 nit 10,8 nit 1,2 nit
Fekete fényerő 0,38 nit 0,20 nit 0,57 nit 0,49 nit
Kontrasztarány 1177:1 2160:1 1075:1 1067:1
Színhőmérséklet 8866 K + kézi 8535 K + kézi 7810 K + kézi 7960 / 7043 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Hirdetés

Az 5 hüvelykes előlapi megjelenítő IPS technológiával bír, így a betekintési szögei helytállóak és a fényereje is bőven elegendő, a 720 x 1280 pixeles felbontásához tartozó 294 ppi-s képpontsűrűség valójában ideális, a kontrasztaránnyal és az automatikus fényerőállítás sebességével sem lehet bajunk: a kijelzővel kapcsolatos negatív érzésünk főként a kávák vaskosságából adódik, ezen kívül bőven megállja a helyét ezen az árszinten. Az viszont szomorú, hogy a képernyő alatt lévő három érintésérzékeny billentyű nem kapott háttérvilágítást, így ha elfelejtjük, hogy a jobb oldali a visszalépés és a bal oldali az alkalmazásváltó gombja, akkor váratlan meglepetések fognak minket érni.

Ehhez a mérethez tökéletesen elég 720 x 1280 pixel.
Ehhez a mérethez tökéletesen elég 720 x 1280 pixel. [+]

A kijelző fölött minden fontos kiegészítő adott, a hangszórón és a másodlagos kamerán kívül természetesen megvannak a fény- és távolságérzékelő szenzorok, illetve örülhetünk annak is, hogy a színes értesítési ledet sem spórolta le a kínai gyártó. A mobil tetején láthatjuk a 3,5 milliméteres jack csatlakozót, alul pedig a microUSB port és a beszédmikrofon figyelhető meg.

Jó helyre került a két hangerőszabályzó és a bekapcsológomb.
Jó helyre került a két hangerőszabályzó és a bekapcsológomb. [+]

A kijelzőt körülölelő keret nem csillog annyira, mint a Huawei Y3 II esetén, viszont így is félő, hogy a lakkozott felület a mindennapi használat megpróbáltatásait nem fogja annyira jól bírni, mint ha tényleg fémből készült volna. Új állapotában azonban nagyon jól néz ki, és a jobb oldalon lévő gombok (bekapcsoló, illetve hangerőszabályzók) is jó helyre kerültek, kényelmes a használatuk.

A hátlapra került a fő hangszóró.
A hátlapra került a fő hangszóró. [+]

A matt hátlap textúrája nagyon enyhén recés, ezért stabil és kellemes fogást biztosít. Az itt található, enyhén kidomborodó kamera 8 megapixeles, autofókuszos, fölötte egy zajszűrésre szolgáló mikrofon, alatta pedig egy szimpla ledes vaku látható. Nem maradt el a Lenovo felirat és a hangszóró sem, ez utóbbi a kamera dudorja miatt akkor is jól hallatszik, ha asztalra téve csörren meg a mobil. Régen az volt a különleges, ha egy mobil hátlapját nem lehetett levenni, és a kártyákat oldalról kellett bepattintani, most már inkább az a kuriózum, hogy levehetjük a műanyag burkolatot, és csak az akksi kiemelése után tehetjük bele két darab microSIM és a microSD kártyát, akár egyszerre is, hiszen mindegyik külön slotot kapott.

Hardver, szoftverezettség

Tavaly ilyenkor még a MediaTek MT6582 volt tipikus ebben a szegmensben, mostanában viszont már az MT6735 szokott kerülni ezekbe a kütyükbe, ami grafikailag nagy előrelépést hozott, azt viszont ismét meg kellett tapasztaljuk, hogy hiába a frissebb rendszerchip, ha nem jár hozzá elegendő memória. A Vibe C2 esetén sajnos csak 1 gigabájttal gazdálkodhatunk, ez nagyon érződik a rendszer sebességén, és nem csak akkor, amikor több alkalmazás között szeretnénk váltani. Döcögős a feloldás, a menüben való böngészés sem éppen szélsebes, főleg akkor tragikus a helyzet, amikor valami frissít a háttérben, vagy ha egy letöltést futtatnánk használat közben. A 720p felbontáshoz pedig elegendő lehetne az 1,0 GHz-re korlátozott, négymagos Cortex-A53 (hiszen MT6735P a lapka pontos típusa) és a Mali-T720 MP2 grafikus gyorsító, ráadásul még melegedési problémákkal sem küzd az eszköz.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Lenovo Vibe C2 Vernee Thor ZTE Blade V7 LG K4 4G
Rendszerchip MediaTek MT6735P MediaTek MT6753 MediaTek MT6753 MediaTek MT6735M
AnTuTu Benchmark 6.x 24090 pont 37679 pont 35987 pont 22717 pont
Vellamo Browser 1957 pont 2838 pont 2133 pont 1287 pont
Vellamo Metal 688 pont 1059 pont 879 pont 709 pont
Geekbench 3 (single) 406 pont 636 pont 617 pont 470 pont
Geekbench 3 (multi) 1159 pont 3016 pont 2832 pont 1313 pont
GFXBench Manhattan onscreen 3,7 fps 9,1 fps 4,5 fps 5,8 fps
GFXBench Manhattan offscreen out_of_memory 4,5 fps 4,5 fps 1,3 fps
GFXBench T-Rex onscreen 8,4 fps 19 fps 12 fps 11 fps
GFXBench T-Rex offscreen 4,9 fps 12 fps 12 fps 4,1 fps

Tárolóegységből 8 gigabájtunk van elméletben, ebből azonban csak 3,5 gigabájt marad a felhasználó részére, szerencsére microSD-vel könnyedén bővíthetünk, bár az adoptable storage a Vibe C2-n sem érhető el, így az alkalmazásainkat a belső tárolón kell tartanunk. A memória gyakorlatilag állandóan 80-85%-ig tele van, a rendszer összesen 0,91 gigabájtot lát, bekapcsolás után pedig alig 200 megabájt marad szabadon, nem csoda, hogy dadogós a felület. Az Android verzió friss, hiszen Marshmallow 6.0 dolgozik a telefonon június elsejei hibajavító csomaggal, és a Vibe UI kezelőfelület egyszerűsített változatával, ami nem sokkal több egy bő lére eresztett launchernél és ikonkészletnél, kimaradt belőle a témázhatóság és számos extra funkció, amiket korábban láttunk a gyártótól.

A Vibe UI egyszerűsített verzióját kapta meg a C2. A Vibe UI egyszerűsített verzióját kapta meg a C2.
A Vibe UI egyszerűsített verzióját kapta meg a C2. [+]

Hagyományos főmenü nincs a rendszerben, viszont sok helyen visszaköszön a módosítatlan Android világa, ilyen például a beállítások menüje, az értesítési felületen lévő gyorskapcsolók funkcionalitása, illetve a legtöbb gyári szoftver, a névjegyzéktől és az üzenetkezelőtől kezdve a naptáron át a galériáig. A gyári tárcsázóban kereshetünk prediktíven a kontaktjaink között, gépeléshez pedig szintén a gyári operációs rendszerből megismert billentyűzetet hívhatjuk segítségül.

Extra funkciók terén nem nyújt extrákat a beállítások menüpontja. Extra funkciók terén nem nyújt extrákat a beállítások menüpontja.
Extra funkciók terén nem nyújt extrákat a beállítások menüpontja. [+]

Van egy egyszerű fájlkezelő, nem maradtak ki az egyéb Google-szoftverek sem, viszont az UC Browser, a McAfee Security és a MaxxAudio már gyártói extrának számít, csakúgy mint a SYNCit, ami biztonsági mentéseket segít készíteni a névjegyekről, az SMS-ekről és a híváslistánkról, valamint a SHAREit, amivel multimédiás fájlokat lehet küldeni és fogadni, webes alapon.

30 napos próbaverziót kapunk a Route 66-ból. 30 napos próbaverziót kapunk a Route 66-ból.
30 napos próbaverziót kapunk a Route 66-ból. [+]

Jegyzetelni az Evernote segítségével tudunk, a Route 66-nak köszönhetően kapunk egy 30 napig kipróbálható offline navigációt, illetve nem maradtak ki olyan közösségi szoftverek, mint a Twitter vagy a kapcsolattartásra szolgáló Skype. A Lenovo Companion ezen a készüléken is megvan, ennek segítségével házilag diagnosztizálhatjuk, hogy van-e bármi hardveres hibája a mobilunknak (hasonlóan a rejtett szervizmenükhöz), illetve segítséget is kérhetünk a gyártó alkalmazottjaitól.

Kamera, video, audio

A Vibe C2 nem egy kimondottan fotózásra kihegyezett eszköz, ez a hardveren és a szoftveren is érződik. A fő kamera 8 megapixeles, autofókusz és 1,4"-es szenzor tartozik hozzá, különböző fókuszsegédletekről, optikai képstabilizálásról vagy manuális módról viszont nem is álmodhatunk, szerencsére szimpla ledes villanó és néhány szoftveres extra azért jut, bár ez utóbbiak is kizárólag az AOSP-készletre korlátozódnak. A kütyü ugyanis nem a Vibe UI-alapú készülékekből ismert szoftvert, hanem a gyári Android rendszer funkcionalitásával büszkélkedő programot használja fotózáshoz, egy érdekes hibának köszönhetően pedig a Szuperfinom módot rosszabb minőségű felvételek készítésére használja, mint a Finomat. Van benne HDR mód, geotagging, arcfelismerés és érintőfókusz, előre meghatározott sémák alapján még a fehéregyensúlyt is állíthatjuk, ám a végeredménytől ne várjunk túl sokat.

Enyhén kilóg az optika a hátlap síkjából.
Enyhén kilóg az optika a hátlap síkjából. [+]

A Vibe C2 képei ugyanis gyengék. Harmatos a dinamikatartomány, nagyon sok részlet ég ki, gyakran felbukkan a kromatikus aberráció, túlélesítés akad bőven, és nem ritkán találkozhatunk alulexponált felvételekkel. A fókuszálás komótos, viszont 10 centiméterig közelre is jól élesít, a HDR-mód viszont tényleg nagyon lassú , ha mozgó témát örökítünk meg (elég akár egy fa, amit erőteljesebben fúj a szél), egyből felbukkan némi szellemkép. A videók rögzítése sem túl acélos, a tipikus képhibák és a lassú, olykor pontatlan fókusz mozgókép felvételekor is előfordulnak, viszont a zajszűrős mikrofon jól teszi a dolgát, 720p felbontású tesztvideónk a linkre kattintva megnézhető!

Videofelvételnél a Finom mód nagyobb felbontást eredményez, mint a Szuperfinom.
Videofelvételnél a Finom mód nagyobb felbontást eredményez, mint a Szuperfinom. [+]

A hátlapi hangszóró minősége bőven hagy maga után kívánnivalót, magas hangerőnél előfordul torzítás, a mélyekkel igazából csak erőlködik, hasonlóképpen ellenjavallott zenét hallgatni a gyári headsettel, az egyébként kényelmes earbudot leginkább telefonhívásokhoz érdemes használni. Szerencsére a beépített erősítő már tisztességes, közepes szintet nyújt, azt viszont hozzá kell tenni, hogy hangszínszabályzó nélkül is populáris, puffogós forrásnak számít, és a részletessége sem lehengerlő, de sebaj, mindennapi zenelejátszáshoz megfelelő.

FM-rádió is van a Vibe C2-ben. FM-rádió is van a Vibe C2-ben.
FM-rádió is van a Vibe C2-ben. [+]

Szoftveresen a gyári, egyszerű AOSP-program képes a zenéinket előadók, műfajok és számok szerint rendezni, hangszínszabályzásra pedig a MaxxAudiót használhatjuk, amivel megadhatjuk, hogy zenehallgatásra, játékra vagy filmnézésre használjuk épp a telefont, és ennek megfelelően játszik a hangtartományokhoz tartozó kiemeléssel. FM-rádió is van, fülhallgató csatlakoztatása után automatikusan megkeresi az elérhető állomásokat, majd RDS-információkat is társít hozzájuk.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A Vibe C2 két microSIM-et fogad be, mindkettő esetén 150 Mbps a legnagyobb elérhető adatsebesség 4G hálózaton, viszont együttműködni csak dual standby módon tudnak, tehát ha az egyikkel hívást intézünk, a másik lekapcsolódik a hálózatról. A hagyományos WiFi modul közepes érzékenységű, 802.11b/g/n szabványokat ismer, nem maradtak ki belőle a Direct és a hotspot funkciók, természetesen Bluetooth is van, 4.0-s verziószámú. A microUSB 2.0 csatlakozó OTG-képes, kimaradt viszont az NFC, a HotKnot és az infraport. Navigáláshoz a földi antennák és a routerek jelei mellett természetesen az A-GPS-t és a GLONASS-t is tudja használni, mobilinternet nélkül bőven kell várni a pozíciószerzésre, online azonban nagyon gyorsan megtalálja a lokációt. A beszélgetési minőség közepes, a telefonáláshoz fenntartott hangszóró ereje lehetne sokkal jobb is, szerencsére a zajszűrős mikrofon jól teszi a dolgát.

A teljesítmény-teszteken a hardvertől elvárható szintet hozza a telefon, szerencsére nem melegszik drasztikusan. A teljesítmény-teszteken a hardvertől elvárható szintet hozza a telefon, szerencsére nem melegszik drasztikusan.
A teljesítmény-teszteken a hardvertől elvárható szintet hozza a telefon, szerencsére nem melegszik drasztikusan. [+]

A gyári böngésző nem a Google Chrome, hanem a magyar nyelven nem tudó, viszont különféle extrákkal bővíthető UC Browser, aminek a gyári funkcionalitása is impozáns, hiszen témázható, képes kezelni a weboldalak értesítéseit, követi az adathasználatot, van éjszakai és teljes képernyős módja, saját letöltéskezelője, a különböző letölthető kiegészítők segítségével pedig rengeteg funkcióval ruházhatjuk fel a fordítótól kezdve a widgeteken át a QR-olvasóig.

A 2750 mAh kapacitású akkumulátor házilag is cserélhető.
A 2750 mAh kapacitású akkumulátor házilag is cserélhető. [+]

Értékelés: Lenovo Vibe C2
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 7 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

A hátlap alatt 2750 milliamperórás telep segít nekünk abban, hogy a telefon ne merüljön le a nap végére, és ezzel nem is volt gond, könnyedén várhatunk 2-3 napos üzemidőket, feltételezvén, hogy aki ezt a készüléket választja, az valószínűleg nem akarja majd egész nap nyomkodni. A MinDig TV streamje nagyságrendileg 7,5 óra alatt merítette le fejhallgatóval, közepes hang- és fényerőn követve a műsort, hagyományos használatban pedig körülbelül 4,5 órát tudott menni a kijelző, automatikus fényerővel, jellemzően kültérben használva.

A teszt végére biztossá vált, hogy a Vibe C2-t a mindennapi használatban nem más mérgezi meg, mint a memória hiánya. 1 gigabájt ma már édeskevés a legfrissebb Androidhoz és a 720p kijelzőhöz is, az 1 GHz-en ketyegő MediaTek MT6735P már több ízben bizonyított, de ezúttal nem volt meggyőző. Egy középkategóriás telefontól értelemszerűen nem minden esetben várunk el tökéletes kamerát, különleges megjelenést, számtalan extrát és kiemelkedő adatkommunikációs képességeket, viszont a gyors működés ma már teljesen alapvetővé vált egy 50 ezer forintos telefonnál, ennyibe kerül ugyanis a Vibe C2. Ne számoljunk utána, hogy ezek alapján mennyivel jobb vétel egy Vernee Thor, ami hazai garanciával 40 ezer forintért ad ujjlenyomat-olvasót, nyolcmagos rendszerchipet és háromszor ennyi rendszermemóriát, de ha valamiért nem szimpatizálnánk a gyártóval, akkor a B20 hiányának figyelmen kívül hagyásával a Xiaomi Redmi 3 remek vétel, a Huawei P8 Lite pedig több szolgáltatónál is elérhető, amit egy előfizetés meghosszabbításához nyugodtabb szívvel tudunk ajánlani, mint a Lenovo Vibe C2-t. A szomorú igazság az, hogy használati értékben még a siralmas kijelzőjű Huawei Y3 II is jobb lehet nála, ami egy friss, olcsó termék, viszont a kevéske memóriája jóval kevésbé feltűnő a visszafogott felbontás és a jobban sikerült optimalizáció miatt.

szentkuti11

A tesztkészülék az Speedshop jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Specifikáció

Lenovo Vibe C2
Lenovo Vibe C2 Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 143 x 71,4 x 8,6 milliméter
Tömeg 139 gramm
Színvariációk fekete, fehér
SIM-foglalat 2 x microSIM
Kijelző
Kijelző átlója 5 hüvelyk
Kijelző felbontása 720 x 1280 pixel (294 ppi)
Kijelző típusa IPS kapacitív érintőkijelző
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa MediaTek MT6735P
Processzor típusa 1,0 GHz-es, négymagos Cortex-A53
Processzor csíkszélessége 28 nm
Processzor utasításkészlete ARMv8
Grafikus chip Mali-T720 MP2
RAM mérete 1 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória dinamikus
Belső tárhely 8 GB (körülbelül 4 GB elérhető)
Memória bővíthetősége microSD
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE 800/850/900/1800/1900/2100//2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA/ LTE van / 21 Mbps / 5,76 Mbps / 150 Mbps
LTE Cat.4
IrDA / Bluetooth van / 4.0 (A2DP, LE)
WiFi 802.11b/g/n, WiFi hotspot, Direct
USB microUSB 2.0 (MTP, OTG)
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
GLONASS van
NFC nincs
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés/hangos
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 6.0 (Marshmallow)
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter van
Extra szoftverek Fájlkezelő, SHAREit, SNYCit, Route 66
Multimédia
Fő kamera 8 megapixel, autofókusz ledes villanó
Másodlagos kamera 5 megapixel
Videófelvétel 720p @ 30 fps
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó van
FM-rádió van (RDS)
Üzemidő
Beépített akkumulátor 2750 mAh-s lítium-ion
Készenléti idő n/a
Beszélgetési idő n/a
Zenelejátszási idő n/a
Egyebek
3,5 mm-es jack kimenet, színes értesítési led

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Lenovo Vibe K5 Plus - telepcsere fémcsomagolásban

  Átlagos méretekkel, ám különleges tulajdonságokkal száll harcba a K5 Plus: sztereó hangszórópárt és lepattintható fém hátlapot kínál.

 • Lenovo A2010 - ingadozó hangulat

  A kínai gyártó új modellje a harmincezer forintos kategóriában próbál szerencsét, szüksége is van rá, hiszen a konkurencia nagyon erős versenyzőket tett le a közelmúltban.

 • Lenovo Vibe P1 - ej, ráérünk lemerülni még

  A kínaiak újdoságának középkategóriás felszereltsége és 5,5 hüvelykes kijelzője valószínűleg nem hoz lázba senkit, az 5000 mAh-s akkumulátor viszont izgalmasnak ígérkezik.

 • Lenovo S850 - fényezi magát

  A két SIM-es S850 a Lenovo egyik középkategóriába szánt darabja, amely üveg hátlappal és HD felbontású kijelzővel hívhatja fel magára a figyelmet.

Hirdetés