Hirdetés

2017. szeptember 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Lenovo A2010 - ingadozó hangulat

A kínai gyártó új modellje a harmincezer forintos kategóriában próbál szerencsét, szüksége is van rá, hiszen a konkurencia nagyon erős versenyzőket tett le a közelmúltban.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Lenovo 2014-ben nagyon jó évet zárt, felvásárolták a Google-től a Motorola teljes mobilos részlegét, bemutattak egy remek csúcsmodellt a Vibe Z2 Pro személyében, a középkategóriát is elárasztották kütyükkel, mindez pedig elég volt ahhoz, hogy a tavalyi év harmadik negyedének végére birtokba vegyék a telefonos piac eladásainak harmadik helyét, az Apple és a Samsung mögött 8,7%-os eredménnyel. 2015 már kevésbé sikerült jól nekik, a harmadik negyedévben 4,9%-ot tudtak csupán elérni, ez 17 millió darab leszállított telefont jelent, ami továbbra sem rossz, de meg sem közelíti a tavalyi 21,3 milliót. Ha félretesszük a számokat, akkor azt látjuk, hogy idén nem mutatkozott be csúcsphablet, helyette viszont volt egy remek ár/érték arányú középkategóriás modell, a K3 Note (aminek mi itthon, hivatalosan csak egy gyengített kiadásával találkozhattunk A7000 néven), akadt egy fotóstelefonjuk, a Vibe Shot, ismertté vált az S90 Sisley az iPhone-t erőteljesen koppintó külseje miatt, az év vége felé pedig befutott a szelfik királya, a Vibe S1. Ezzel gyakorlatilag a lista végére is értünk, ezeken kívül csak egyhangú, korántsem emlékezetes modellek jelentek meg a palettán.

Lenovo A2010 elölről
[+]

Az A2010 a belépőkategóriában próbálkozik, a gyártó egyik legolcsóbb készülékéről beszélünk, körülbelül 30 000 forintos árcímkével jelenik meg a piacon, ezt a szegmenst jelenleg a Doogee X5 Pro uralja elsősorban, a jól összerakott készülékház, a HD felbontású IPS kijelző, a két gigabájt RAM, az Android 5.1-es rendszer és a hazai frekvenciákat támogató LTE kombinációja nagyon erősnek bizonyult, egyedül a fényképezési funkciókat és a fapados rendszerfelületet emlegettük fel hátrányként. A Lenovótól pedig ennek megfelelően jobb kamerát és kellemesebb kezelőfelületet vártunk, hiszen az szinte biztos volt, hogy a 720 x 1280 pixeles kijelzővel nem lesz egy ligában a 480 x 854 pixeles megjelenítő.

Lenovo A2010 a Doogee X5 Pro és a Meizu m2 társaságában.
Lenovo A2010 a Doogee X5 Pro és a Meizu m2 társaságában. [+]

Dobozt sajnos ezúttal sajnos nem kaptunk a márka hazai képviseletétől, csak a tesztkészülék és a hozzá tartozó akkumulátor jutott el hozzánk, a végleges csomagolásban értelemszerűen lesz microUSB kábel, töltőfej, illetve egy hagyományos kialakítású, felvevőgombos headset. A telefon fekete és fehér színekben érhető el, ráadásul nem csak a kártyafüggetlen telefonokat forgalmazó boltok polcairól vehetjük le a számunkra szimpatikusat, hanem szolgáltatói kínálatban is megtalálhatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.